Brutus in Antwerpen, foto Geert Braekers

Brutus in Antwerpen, foto Geert Braekers

Mark Verver schrijft graag en veel, ook over muziek. Bijvoorbeeld een boek over Peter Pan-mascotte Dikke Dennis (Ik Heb Nergens Spijt Van uit 2008), maar ook blogs zoals deze recente over held Matt Pike van High On Fire en Sleep. Verver schrijft over dingen die hem opvallen en bevallen en dat geldt ook voor het Belgische Brutus:

Door Mark Verver

Trouble comes in threes. So does Brutus. Fraaie slogan (van hun website), licht onheilspellend ook, maar dat onheilspellende is weg zodra je nader kennismaakt met Peter (bas), Stefanie (zang + drums) en Stijn (gitaar). Ik zet de namen maar op alfabet, anders staat die Stefanie overal voorop en vooraan. Meisje in de band altijd +1, maar natuurlijk nooit -2. Peter en Stijn doen ook mee, Brutus komt in drieën.

VOORBODEN
Een band (uit Leuven, leert de bio [pdf]) in haar mooiste fase. Er is nog best een weg te gaan, maar ze hebben hun richting gevonden, het begint te lopen en het gaat vooruit. Het zal tot mooie dingen leiden, en de drie mogen er alvast van dromen. Een debuutalbum is in de maak, op YouTube staan voorboden: Bearclaws, Horde, Justice De Julia II, Horde II (hieronder) en (i.s.m. The Guru Guru) de cover Troy. Je mist Sinéad O’Connor (die ja) geen moment.

HOREN EN ZIEN
Voor de vinylverzamelaars: 8 euro slechts voor een 7”, Major/Horde of Horde II/Dancing on the Face of Panther. Voor de vrekken en armlastigen: ook te beluisteren via Bandcamp, iTunes en Spotify. Avontuurlijken kiezen uiteraard voor live, bijvoorbeeld op 3 december in Trix Antwerpen (als voorprogramma van Refused) of, voor wie nog een kaartje weet te bemachtigen, 16 december in AB Brussel (als voorprogramma van Steak Number Eight – zie daarvan vooral ook dit filmische polderrockportret). Als hoofdact speelt Brutus nog in cafés en jeugdhuizen, maar ik zeg je, dat gaat gauw veranderen – en dan denken Peter, Stefanie en Stijn terug aan de tijd dat ze nog in cafés en jeugdhuizen speelden als achteraf gezien hun mooiste.

REPETITIEKOT
Aanstekelijke energie en oefenhokliefde in onderstaand portret uit de reeks Repetitiekot. Over en met, in zalig zoete tongval, ‘mensen die ook iervoor leven en ook iervoor laat gaan slapen’. Stefanie natuurlijk. +2!

Meer werk van Mark Verver vind je op www.markverver.nlDeel dit artikel