SpacebierEen idee zo briljant dat we het zelf hadden kunnen bedenken, ware het niet dat we aan het bieren waren in plaats van brainstormen. De jongens van Magnetic Spacemen combineerden beide deugden en bedachten meteen een plan om het nieuwe album te bekostigen. De space- en garagerockende jongens uit Overijssel lanceerden Magnetic Spacebier en ‘Beerfunding’! Het nieuwe biertje is in het Beerfunding project gekoppeld aan een reeks shows, die afgelopen vrijdag van start gingen in Neushoorn, Leeuwarden en vanavond een vervolgd krijgen in Stanislaus Brewskovitch in Zwolle met de officiële release van het bier en een akoestische instoreshow. Morgen (1 april) zuipt en rockt het trio door met twee shows op (het op basis van de naam al zeer tot de verbeelding sprekende) Lassie Toverrock in Hurdegaryp en in Cafe Rocks in Enschede in het kader van het Booster Festival. Meer data onderaan.

De uitkomst van al dat gebrainstorm zou ons niet moeten verbazen. Niet nadat ze bij de vorige release ook Spacebier lanceerden en we zagen hoe er in Sounds bij Popronde Haarlem meteen een vaatje doorheen ging. En zeker niet na de single en het gelijknamige debuutalbum “I don’t Wanna Grow Up”, waarover frontman Sam Pols ons uitgebreid vertelde in dit interview: “Ik wil niet ouder worden, eigenlijk wil niemand opgroeien. Heel veel teksten gaan ook over dat nostalgische gevoel dat je als kind hebt en dat je terug probeert te halen, maar dat dat niet lukt. Dat er steeds meer verantwoordelijkheden komen en dat je dat niet wil, dat je lol wilt maken. Je wil rocken!” Juist en bier drinken. We zijn dan ook razend benieuwd naar het thema van de volgende plaat.

Spacebier?
Spacebier dus. Pols: “Veel bands doen dit door middel van crowdfunding, maar wij wilden wat origineels en stoerders doen, vandaar dat wij hebben gekozen voor ‘Beerfunding’.” Het Spacebier is te koop bij de liveshows (aan de bar en/of de merchtafel ‘voor iets meer dan € 2,-‘) , maar ook op fles verkrijgbaar op een aantal locaties en in een aantal cafés in Nederland. Zo kun je het in Zwolle bestellen bij Stanislaus Brewkovic en bij Jacks Music Bar. Het Spacebier is weer gebrouwen door Bernd Beersma van de Kleine Beer (Frisian Craft Beer) in Lemmer volgens het recept van de band: “met een hoge gisting, een mooie volle schuimkraag en een goudgele kleur. De bitterheid van het bier wordt lekker aangevuld door tonen van koriander, sinaasappel en citrus en het bevat 6% alcohol.” Proost!

Spacebier Tour:
31/03 Stanislaus Brewskovitch – Zwolle (release bier + akoestische instore show)
01/04 Lassie Toverrock – Hurdegaryp
01/04 Cafe Rocks / Booster Festival – Enschede
06/04 Cul du Sac (013) – Tilburg – met The Glucks (BE)
07/04 De Walrus / Faktum 51 – Groningen – met Captain Casanova (DK)
08/04 Jacks Music Bar – Zwolle – met Captain Casanova (DK)
15/04 DB’s / Ruisfest #2 – Utrecht
16/04 Eipop Festival – Hoorn
26/04 De Engel – Den Helder
06/05 Atak – Enschede
25/05 Jannarok – Diepenheim

Magnetic SpacemenDeel dit artikel