Magic Moon Press photo (1024x683)Magic Moon Single cover3 (1024x1024)Een Amerikaanse misdaadthriller of een griezelig goed nummer van Uncle Acid & The Deadbeats? Nope: Nightcrawler is de nieuwe single van Magic Moon en waarom dat ook goed nieuws is, ga je nu lezen en ervaren. De Haagse band kende je wellicht al als leverancier van psychedelische rock, soms rauw geserveerd en altijd geïnjecteerd met een goede dosis 60’s en 70’s bluesrock. Leest goed, klinkt nog beter ja. Ook omdat de Hagenezen die psych meerstemmig en fuzzy aanpakken en ook (bonuspunten!) nog een orgel in de strijd gooien.

Vorig jaar hebben de jongens – Wouter Pols, Robbert de Jongh, Timo van de Ven en Stijn Speksnijder – al de nodige podiummeters gemaakt in Nederland, Frankrijk en Duitsland. Qua releasegebied is het blazoen nog een stuk maagdelijker, maar daar gaat verandering in komen. Nightcrawler is namelijk de eerste single van de debuut-EP Night Circus. De eersteling brengen de Zuid-Hollanders eind mei uit op plakken vinyl en je ziet het artwork vast hiernaast schitteren. De single en EP zijn opgenomen in de Wisseloord Studios in Hilversum.

Er is nog geen Popronde-inschrijving, maar we noteren al wel een pak snode live-plannen op onder meer ’t Collectief, Sniester en Lalaland Festival en een stel mooie clubdata tot in Antwerpen en Gent aan toe. Alle data onder de video:

LIVE:
23/03 Delft – ’t Collectief Festival
01/04 Zoetermeer – Boerderij
18/05 Den Bosch – Willem II Poppodium
25/05 Den Haag – Sniester Festival
26/05 Harderwijk – Lalaland Festival
31/05 Antwerpen – De Hedonist
01/06 Gent – The Cover
15/06 Breda – De SpeeltuinDeel dit artikel