Magic Moon, foto Krien De Jong

Artwork door Mark van Hasselt

Tot twee keer toe kwam Magic Moon vorig jaar met een wel hele toffe video aanzetten, boordevol creativiteit, voor de singles Red Dress en The Vagabond. Met 2020 in volle gang maakt Magic Moon zich echter klaar voor nog meer nieuwe muziek. Dit keer geen verse video wellicht, maar wel een hevig psychende, gloednieuwe single van de Haagse band bestaande uit bassist en zanger Wouter Pols, gitarist Robbert de Jongh, toetsenist Timo van de Ven en drummer Stijn Speksnijder. Come to Me is de titel van dit nieuwe werkstuk, een track die heerlijk binnenrolt en op subtiele wijze explodeerd, met als onderwerp een (rokken)jager die prooi wordt.

Single release powered by Penguin Artists

In 2018 bracht Magic Moon een behoorlijk sterke ep Night Circus uit maar sindsdien hebben de vintage psychrockers verreweg van stilgezeten. Sterker nog, met de singles Red Dress, The Vagabond en nu ook Come to Me, lijkt het een voorbode voor misschien wel hun eerste langspeler. Maar tot die tijd daar is, valt er genoeg te genieten van Come to Me. De track dendert namelijk als een Tarantino-esque soundtrack de speakers binnen, met zwoele orgeltonen, westernachtige gitaarmelodieën en de zielvolle stem van Robbert de Jongh, bijgestaan door Timo van de Ven. Tekstueel behandeld het een relatie die begint als een trofeejacht, maar dan eentje waarin de hoofdpersoon gaandeweg de prooi wordt, en de verhoudingen compleet veranderen. Aldus de band over het nummer: ”Hij verlangt naar zijn wederhelft op een manier die hij hiervoor niet kende, resulterend in een haast wanhopige poging om de andere dicht bij hem te houden.” Dit weerspiegelt zich ook in de muziek zelf; in de eerste helft een stampende, zelfverzekerde psychrocker, maar halverwege al gauw uitmondend in een onheilspellend intermezzo waar de intensiteit vanaf spat. Het resultaat? De jager van het verhaal tot wanhoop gedreven, hopeloos verliefd en afhankelijk van zijn wederhelft. Beluister nu Come to Me hier, mede mogelijk gemaakt door Penguin Artists:

Come to Me is gemixt en gemastered door Jasper Zuidervaart (o.a. Chef’ Special, Rilan & the Bombardiers en Jack and the Weatherman) en gemastered door Bart Schatteleijn. Beluister meer van Magic Moon via Spotify, of volg de band via Facebook voor het laatste nieuws!Deel dit artikel