Donnerwetter, foto Peter van Hal

Donnerwetter, foto Peter van Hal

Luxor Love! Vanwege het 10-jarig jubileum is het Arnhemse tijdelijk omgedoopt en daar houdt de creativiteit gelukkig niet op. Want ‘Poppodium Luxor Live zegt sorry’, met die slogan excuseert de Gelderse jubilaris zich voor het vergeten van diverse doelgroepen. Dan moet je denken aan bajesklanten, senioren en honden en hun baasjes. Luxor wil dat goed maken tijdens een verjaardagsfestival op 8 en 9 september en schakelt daarvoor de hulp in van Arnhemse avant-garde rockers Donnerwetter, folkmetal-grootheid Heidevolk en de Natte Neuzen Disco.

NATTE NEUZEN DISCO
Geniaal verwoord, we moeten het de jarige nageven: ‘De afgelopen 10 jaar bezocht geen hond Luxor Live, daar komt zondag 9 september verandering in met de Natte Neuzen Disco.’ Luxor en de Arnhemse hondencrèche Doggies Dig It bieden een programma met massage, ijsjes, hapjes, een photobooth en de discovloer om te dansen met je viervoeter. De toegang is gratis op vertoon van je hond.

BAJESBOOGIE
Donnerwetter speelt in de penitiaire inrichting Arnhem-Zuid, in de volksmond bekend als de Blue Band Bajes, nummers van cultheld Johnny Cash. Tijdens een deel van het concert spelen geïnterneerde muzikanten mee. ‘Er zit ontzettend veel muzikaal talent in onze gevangenis, samen met Donnerwetter starten ze een repetitietraject en op zaterdagmiddag 8 september is de grote première voor alle afdelingen’, aldus afdelingshoofd Fred Witjes van P.I. Arnhem-Zuid.

Heidevolk, foto Rob Sneltjes

Heidevolk, foto Rob Sneltjes

AKOESTISCH SENIORENCONCERT
Heidevolk komt ook uit Arnhem en is wereldwijd bekend om hun folkmetal. Zondagmiddag 9 september dienen ze een akoestische muzikale vertelling voor senioren op. In een zitconcert bezingt de band samen met een verteller diverse Gelderse mythen en sagen. Luxor heeft Arnhemse verzorgingstehuizen en hun inwoners uitgenodigd voor dit speciale concert. De toegang is gratis en senioren kunnen zich opgeven via info@luxorlive.nl.

10 JAAR LUXOR LOVE FESTIVAL
Met een 26 uur durend festival, verspreid over zaterdag 8 en 9 september, viert Luxor Live haar 10-jarig bestaan. Voor het festival zijn al zo’n 20 namen bekend, waaronder Delikt, Canshaker Pi, Pink Oculus, Steffen Morrison, Fata Boom, Mitch Rivers, Rogier Pilgrim, Ayesha, Paracetamøl, De Materie en Vunzige Deuntjes. Toegangskaarten voor ’10 jaar Luxor Love’ zijn uitsluitend verkrijgbaar aan de dagkassa op 8 en 9 september en kosten 10 euro. De ‘vergeet-mij-niet-concerten’ zijn vrij toegankelijk voor de verschillende doelgroepen.Deel dit artikel