karvelDe naam Karvel zal niet meteen bekend in de oren klinken. En dat is niet zo gek, want de Rotterdamse band is nog niet zo lang bezig maar bracht desondanks in 2019 wel al een livesessie ep uit. Het was een kickstart voor het drietal bestaande uit drummer Yoeran Luteijn, bassist Sander Pastoor en gitarist/zanger Pelle Kuipers. Live Session liet dan ook diverse invloeden horen uit de stoner-en altrock, met Karnivool, Alice in Chains en Queens of the Stone Age als grote voorbeelden. Het begin is er dus, maar nog wel eentje die een band laat horen op zoek naar de juiste focus. Gelukkig is daar met de verse single Running Slow, But Never Dry al een duidelijke richting in gekomen. En die nieuwe track hoor je als eerste hier. 

Running Slow, But Never Dry zat al even in het repertoire van Karvel, maar dankzij de coronacrisis ging de geplande studio-opname niet door. Dus doken de Rotterdammers de thuisstudio in. De track behandelt de strijd met depressie. Aldus de band: ”De dubbele betekenis van dit nummer is ons niet ontgaan. Gezien de pandemie ook sociale levens hard treft en een harde klap kan zijn voor mensen die worstelen met een depressie.”

Wat meteen opvalt is de vollere sound die de track bezit, tegenover de eerdere Live Session ep. De hoofdriff heeft een aangenaam galopperend karakter, met een ritmesectie die daarop aansluit. Ook klinkt de zang meer gefocust, passend bij het geheel en doet deze overigens denken aan Josh Homme van QOTSA. Kortom, een toffe stonerrock track die laat zien dat de nog jonge band een gestage groei doormaakt. De track en diens video, geheel opgenomen in de quarantaine, bekijk je hier exclusief:

Running Slow, But Never Dry en de Live Session EP van Karvel zijn te beluisteren via Spotify. Tevens kun je Karvel volgen via Facebook en InstagramDeel dit artikel