Iguana Death Cult, foto: Rosa Meininger

Iguana Death Cult, foto: Rosa Meininger

Gelukkig gebeurt er in komkommertijd nog genoeg noemenswaardigs op muzikaal vlak. Iguana Death Cult dropt bijvoorbeeld een nieuw nummer, jij kan hem hier voor het eerst horen. Sad White Dreams is misschien wel de hardste track die we van de Rotterdamse garagerockers hoorden en een puike reden om de band even in het zonnetje te zetten voorafgaand aan Lowlands.

Tekst: Tim van der Steen

Voor deze opgefokte garagesurf-track trapt Iguana Death Cult het fuzzpedaal weer flink in. Hoofdleguaan Jeroen Reek zegt zelf over Sad White Dreams: “De tekst is een schets van de frustraties en hersenspinsels die voortvloeien uit de vaak negatieve gedachten en onvrede die ik heb. Een onderwerp dat regelmatig terug komt maar in dit nummer probeer ik vooral met oplossingen voor mezelf te komen. De titel slaat enerzijds op de wereld waarin we leven, die in mijn ogen voornamelijk uit hele sneue blanke waarden lijkt te bestaan, anderzijds op slaat het letterlijk op wat de tekst is: een trieste, drugs-doordrenkte dagdroom.”

Het is de eerste release van de band sinds debuutplaat First Stirrings Of Hideous Insect Life. Goed, dat album verscheen afgelopen februari dus lang hebben de heren niet stilgezeten. Dat doen ze overigens de komende tijd ook niet, naast hun set op Lowlands (zondag 13.00 / X-Ray) is Iguana Death Cult nog veel vaker te zien. Bijvoorbeeld op onderstaande data. We verwachten die rode brandweerbus dus weer regelmatig te spotten.

Foto Christel de Wolff

Foto Christel de Wolff

Iguanarama-tour:
2 sept – Misty Fields, Natuurgebied de grote Peel
8 sept – The Gravel Pit, Rotterdam
9 sept – Pop-monument, Bergen op Zoom
15 sept – Psycho Mind Festival, Tilburg
16 sept – Backyard festival, Merksplas
23 sept – Cayen, Enkhuizen
29 sept – Iguanarama – Pier15, Breda
30 sept – Iguanarama – Skatecafe, AmsterdamDeel dit artikel