Rock & Roll at the Park Lost BearDe Utrechtse dolende beren slaan terug met een nieuwe video. Lost Bear is zo’n band waar je soms een tijd niks meer van hoort, maar dan staan ze plots weer breed grijnzend voor je neus foute WOII grappen te tappen of bloedjemooie verstilde concerten te organiseren. Prachtig natuurlijk, zeker dat laatste, en alle lof naar indielabel (en organisator) Tiny Room Records, maar we worden nog blijer als ze weer gaan spelen. En dat gaat de band, ‘that put the mental back in experimental’, deze week tweemaal op geheel eigenzinnige wijze doen.

Omdat de eerste show, vrijdag 21 april, plaatsvindt in Skatepark Utrecht, is er nu een skatevideo! Nog even over de vork en de steel: de video is gemaakt door Martijn Bastiaans, eerder verantwoordelijk voor clips van onder meer I am Oak. Bastiaans drumt bovendien in Paranoid State (zoals hij dat eerder in El Camaro deed) en die hardcoreband treedt vrijdag dus samen met Lost Bear op de Rock & Roll at the Park fuif op. Cirkeltje rond en zo. Gratis toegang ook trouwens, tenzij je wil skaten. Over skaten: de video bij The Honesty Trains is een fraai verbeeld verhaaltje over een skatemeisje en volgens de band zowel ‘een knipoog naar jaren 90 skatevideo’s als een soort trailer’.

Het nummer The Honesty Trains is een erg fijn wringende noiserocker die je zou kunnen doen denken aan nineties bands als Pixies, Pavement en Dinosaur Jr. Het stamt van de laatste langspeler Inside The Dragon, die september 2016 verscheen op Tiny Room Records. Je kunt die plaat, 30 (!) nummers sterk, onder meer bemachtigen via Bandcamp (zie onderaan).

We hadden het over twee shows en inderdaad: zaterdag staan de beren weer op het podium. Ditmaal in Groningen, waar ze in Club Lola de support verzorgen van Queen of The Meadow. Die Franse band is weer heel andere koek (folk), maar ook wel weer dwars en bovendien een ontdekking van van Lost Bear-gitarist Stefan Breuer. Hij bracht het dus uit op Tiny Room Records. Voor de entree volstaat een gift, dus het is zoals je van de mannen gewend bent weer verrassend veel voor weinig. Livedata helemaal onderaan, onder de muziek.

Live:
Rock & Roll at the Park in Skatepark Utrecht met Paranoid State en Lost Bear, vrijdag 21 april
Lost Bear en Queen of the Meadow in Lola, Groningen, zaterdag 22 april

Lost Bear LolaDeel dit artikel