Lonely The BraveWeer een nieuwe clip van Lonely The Brave en het wordt nog beter: De Britse band kondigt meteen album ‘Things Will Matter’. De opvolger van debuutalbum ‘The Day’s War’ komt 20 mei uit. Als voorproefje hoor en zie je nu single What If You Fall In in een fraaie animatieclip die langzaam aan het oog voorbijtrekt.

De rockband uit Cambridge klinkt op de nieuwe single weer erg herkenbaar, met fel, aanzwellend gitaarwerk en de meer dan melancholische stem van frontman David Jakes. Op de plaat is voor het eerst tweede gitarist Ross Smithwick te horen. De band kondigt verder een album vol ambitie en experiment aan en heeft zich laten inspireren door groepen als dEUS, Screaming Trees, Mogwai, Defeater, Jeff Buckley, Pearl Jam en The National.

Lonely The Brave – What If You Fall In

Thanks for the amazing response to Things Will Matter. We can’t wait for you all to hear it.
LTB x

Geplaatst door Lonely The Brave op donderdag 25 februari 2016

What If You Fall In is de tweede, uitstekende voorbode van die tweede plaat. Eerder hoorde/zag je al Black Mire. ‘Things Will Matter’ is geproduceerd door Ross Orton (bekend van werk voor o.a. M.I.A., Drenge, Arctic Monkeys). De langspeler komt uit bij Hassle Records, dat voor Nederland en België samenwerkt met V2 Records.  Het album is via deze link al te bestellen.

Nederlandse tourdata:
30 mei – Melkweg, Amsterdam
31 mei – Cacao Fabriek, Helmond
15-17 juli – Welcome To The Village festival, LeeuwardenDeel dit artikel