Still uit de video

Rotterdam noisy post-punks SONNDR zijn terug! Met nieuwe muziek, een nieuwe studio en nieuwe plannen. De vierkoppige groep sprong in de lente van 2019 in het oog met de gejaagde 7″ ‘Oh Why? / Missile Ballistic’ en belandde tot ons genoeg in de Popronde én in de NMTH-selectie. Niet zo gek, want noisy post-punk en wave, daar lusten we wel pap van, zeker als het fundament wordt gelegd door een strakke ritmesectie die de sporen verdiende in onder meer Rats On Rafts en The Afterveins.

SONNDR studio/oefenkot in aanbouw

SONNDR heeft in de tussentijd niet stilgezeten (excusez le cliché!) en gooit vandaag de stap 1 van die daadkracht naar buiten. Optreden is natuurlijk geen optie en dus richtten de mannen zich op het opnemen van nieuw materiaal en ondersteunend beeld. Zo hebben de Rotterdammers een livevideo opgenomen bij de nieuwe track A to B en die primeurt dus meteen op je NMTH. Verder is er niet alleen hard gewerkt aan nieuwe muziek, ze timmeren ook hard aan een eigen studio en oefenruimte. We zijn benieuwd of dit een upgrade betekent van het fameuze oefenkot ‘De Frikandel’ in Rotterdam, of een geheel nieuwe ruimte. Hoe dan ook: de nieuwe entiteit is bijna af, waarna SONNDR helemaal klaar is om dan ‘eindelijk een langspeler op te nemen!’

SONNDR legt uit:
“Het hebben van een eigen studio stond altijd al bovenaan ons lijstje, omdat het de ruimte geeft om nog creatiever te zijn en te experimenteren als band. Er worden dan ook al plannen gemaakt voor de grand opening van de studio. Wanneer dit zal zijn, ligt natuurlijk wel aan wanneer feestjes en openingen weer mogen van de overheid.” Om van die en andere plannen op de hoogte te blijven kun je bijvoorbeeld SONNDR volgen op Bandcamp, Instagram en Facebook.

Maar hoe zit het nu met die video guys?
“Voor de video van het nummer A to B is er samengewerkt met audiovisuele studio Boomslang. Het doel was om een rauwe video te maken die een live feel zou hebben. De keuze viel op Boomslang, doordat hun gebruik van glitches en de VHS stijl goed past bij onze beeldtaal en sound. De gehele videoclip is compleet analoog en in één take opgenomen. Zo krijgt de kijker het gevoel alsof die er live bij staat. De jongens van Boomslang konden door hun analoge uitrusting direct de beelden manipuleren en vervormen. Dit zorgde voor hypnotiserende visuals en dat alles één geheel werd.”

De debuutrelease uit mei 2019:Deel dit artikel