Met een plaat uitgebracht in 2020 was het ook voor Black Monsoon anders dan verwacht: een optie voor een normale releasetour van debuut Pantomime zat er simpelweg niet in. Als alternatief bedacht de band een geheel verzorgde digitale releasetour langs diverse plekken in Deventer (samen met Utrecht het thuisfront voor de band), met als resultaat opnames van elke track van het album. En het is aan ons de eer om de tour af te sluiten met de allerlaatste opname, geschoten in de werkplaats van skatepark Burnside. Bekijk en beluister hier die indrukwekkende registratie van In The Shade als eerste! 

Niet alleen Burnside is gebruikt als locatie. In drie dagen schoot de band video’s in o.a. een vintagewinkel, het balkon van Burgerhaven, een expositieruimte en meer…Op die manier kwam de band ‘langs’ bij diverse platforms, met video’s aangekondigd via Daily Indie, dB’s, 3voor12 maar ook Engelse site als Civil War London. En nu door ons gepresenteerd de afsluiter van de plaat Pantomime, namelijk In The Shade.

En man, wat een atmosfeer! Het laat meteen zien hoe de muziek van Black Monsoon live nog een tandje scherper en intenser uit de hoek komt. Oftewel: de band verpletterd regelrecht In The Shade op een manier die het sonische en het visuele uiterst sterk samenbrengt. Een gruizige, scheurende noiserocktrack perfect gemaakt voor een donkere, grimmige setting als hier, met de band afgebakend in fel licht, omvormend tot spookachtige silhouetten. Gebracht met gitaren zo scherp dat ze het spek van je lijf afsnijden heb je dan ook een opname die de rustiek van Hemelvaartsdag even flink verstoort. Zo zien we het graag: 

In The Shade is afkomsitg van het album Pantomime, dat verkrijgbaar is via de webshop van de band. Alle liveregistraties zijn terug te zien via de Black Monsoon website en YouTube, en mogelijk gemaakt door geluidstechnicus Alex Cailliau (o.a. Ernst Jansz en The Gathering), lichtkunstenaar Freek Ros (o.a. De Staat en Altin Gün) en zijn opgenomen door cineast Eric Zwiers (o.a. Maaike Ouboter en Ajax). De audiomix is verzorgd door Sander Holmer (Hedon en Burgerweeshuis), en het geheel werd ondersteund door set-assistent Tom Klein Beernink (Hip & Hanneke en The Freaks).Deel dit artikel