Doodseskader, te zien op 28 oktober in dB’s

Festivals voorbij na de zomer? Zeker niet! Alleen al in oktober staat ons Desertfest, Soulcrusher en Into the Void te wachten. Maar eentje die wel heel bijzonder gaat worden die maand is Black Earth Festival, dat plaatsvindt in hartje Utrecht op 28, 29 en 30 oktober! Want niet alleen slaan we dat weekend de handen ineen voor de nieuwe Doomstad x Black Earth-editie met Mai Mai Mai, Midwife en Jozef van Wissem in EKKO, maar zullen de vrijdag en zondag ook garant staan voor experimentele, grensverleggende heavy geluiden. En laat er nu net weer een verse reeks namen op de affiche gedropt zijn! Meer info hieronder…

Pre-festivalshows met in ACU
Als warming-up vinden er tevens twee andere shows plaats. De eerste is de dertiende editie van Devoted To Drone op vrijdag 16 september in ACU, met Ural Umbo en Offerbeest, gevolgd door een dikke sludge en noise avond met o.a. The Flesh en Ancst. Meer info vind je hier en hier.

Volle vrijdag in dB’s met curator Throwing Bricks

Eerder maakten we al bekend dat Throwing Bricks verantwoordelijk zijn voor het cureren van de vrijdag in dB’s. Goede keuze zo blijkt, want als headliner hebben we het overdonderende duo Doodseskader, wiens mengsel van sludge, grunge en rap niet alleen razend uniek is, maar ook loeizwaar en lomp. Dat raven ook een optie is, blijkt met BHPL, analoge techno, acid en EBM uit Eindje. Aan het Brusselse Maltash om dat nog verder te trekken met diens ratelende industrial en metal klanken. Ook de gloednieuwe post-metalband Ontaard staat op de bill, wiens debuutrelease morgen uitkomt. Als kers op de taart speelt Throwing Bricks natuurlijk ook een set! Dus schroom niet en haal je tickets voor de vrijdag hier.

Zondag in Moira met R.Y.F. en Novatron
VULVA werd eerder al bekend gemaakt, en met recht! Want naast dat Woe To The Wicked een kneiter van een plaat is, veroorzaakte het weergaloze sludgepunkduo tevens een protestactie tijdens hun Abortustour, waarbij een stel anti-abortus knakkers voor de deuren van dB’s gingen protesteren. Of dat zich zal herhalen op Black Earth gaan we zien, maar dat soort mensen zijn van harte welkom in de moshpit. Inmiddels is ook Novatron bevestigd voor de zondag in Moira, al even weergaloos als VULVA met diens onnavolgbare geflipte drones. Afgemaakt door R.Y.F. (Restless Yellow Flowers), het genredoorbrekende dancepunkproject van Francesca Morello. Tickets voor de zondag scoor je via deze link.

Black Earth Festival vindt plaats op 28, 29 en 30 oktober in dB’s, EKKO en Cultureel Centrum Moira. Dagtickets zijn 16eu per stuk, passepartouts zijn 45eu. Tickets scoor je via deze linkDeel dit artikel