Fleshgod Apocalypse op Epic Metal Fest 2016, foto Rob Sneltjes

Fleshgod Apocalypse op Epic Metal Fest 2016, foto Rob Sneltjes

Amsterdam Metalfest is dit jaar al aan de vierde editie toe en het festival lijkt de zaakjes goed voor elkaar te hebben. Het is in die vier jaar uitgegroeid tot een gevestigde waarde, die al even de Melkweg als thuisbasis heeft. Dat is Buma ROCKS! ook opgevallen en het heavy platform stapt deze editie in als partner van het Amsterdamse festival. Wat ook een goede zaak is, is de line-up en die geven we je nu meteen mee: Onder meer Fleshgod Apocalypse, Obscura en The Charm The Fury komen in het derde weekend van mei naar de Melkweg Max.

Hele line-up
Fleshgod Apocalypse, Obscura, The Charm The Fury, Hideous Divinity, For I Am King, Onegodless

Amsterdam Metalfest IV vindt plaats op zaterdag 19 mei 2018 in de Melkweg en de voorverkoop is nu gestart via Ticketmaster. Tickets kosten €22,50 (excl. lidmaatschap).

Amsterdam Metalfest programma:
Headliner Fleshgod Apocalypse bewijst dat ‘death metal’ en ‘symfonie’ een knappe samensmelting kan zijn. Dit gecombineerd met hun Italiaanse theatrale bravado belooft een spectaculaire afsluiter van de avond te worden. Het uit Duitsland afkomstige death metal-kwartet Obscura beklimt hiervoor het podium en bezit een technische tovenarij die grenst aan virtuositeit, zoals goed te horen is op de hooggewaardeerde plaat Akróasis (Relapse Records, 2016). Voor The Charm The Fury is dit weer eems een thuiswedstrijd. Na een jaar gevuld met high-profile supportshows in zowel binnen- als buitenland, is dit melodieuze metalcore-viertal eindelijk terug in eigen stad.

De eerste helft van de avond is gevuld met de brute death metal van het Italiaanse Hideous Divinity, de ook Amsterdamse melodieuze death metaloutfit For I Am King en als ijsbreker de groovy sludge-blues van Onegodless.

Amsterdam Metalfest 18Deel dit artikel