Dynamo Metal FestDrie nieuwe namen voor Dynamo Metal Fest: Life Of Agony, Powerwolf en Audrey Horne zijn bevestigd voor de tweede editie, die zaterdag 16 juli 2016 plaatsvindt op de Ijsbaan in Eindhoven. Direct na afloop van de eerste uitverkochte editie was de Amerikaanse thrashmetalband Sacred Reich al aangekondigd voor DMF16.

Never Mind The Hype sprak organisator Paul van Berlo over Dynamo Metal Fest en andere festivals als Into The Grave en Into The Void.

Life Of Agony heeft een geschiedenis met Eindhoven. De New Yorkse heavy rockers stonden in 1994 al in de lichtstad met het nu legendarische debuutalbum River Runs Red net op zak. De groep rond Keith Mina Caputo kwam vorig jaar terug naar Eindhoven. Van Berlo was na die show in de Effenaar overtuigd en heeft ze weten te stikken voor een exclusief Nederlands optreden. Band en River Runs Red staan live nog steeds fier overeind:

Powerwolf is een Duitse powermetal-band, opgericht in 2003 door de broers Charles en Matthew Greywolf en met de Roemeense, in klassieke opera opgeleide Attila Dorn als frontman. Denk aan zwarte gewaden, witte corpse paint en thema’s als weerwolven, vampieren en duistere magie. In juli kwam zesde album Blessed & Possessed uit.

Audrey Horne komt uit Noorwegen en is vernoemd naar het karakter uit Twin Peaks. Helemaal actueel dus. De hardrockers uit Bergen hebben ex-leden van black metal bands als Enslaved en Gorgoroth in de gelederen, maar zijn zelf meer van de classic rock. Pure heavy:Deel dit artikel