Radar Men From The Moon in Effenaar, foto The Buried Harald

In tijden als deze pakken we elk lichtpuntje met beide handen aan. En ondanks dat de vooruitzichten voor de cultuursector er niet beter op geworden zijn, dropt Le Guess Who? vandaag alsnog nieuwe namen voor hun speciale coronaproof ON/OFF editie op 14 en 15 november. Want met een beetje geluk kunnen we in november weer in kleine getalen concerten kijken. De line-up is, zoals we van Le Guess Who? mogen verwachten, uiterst breed en eclectisch, maar naast keiharde namen als Charlie & the Lesbians, Pizza Knife, Hang Youth en Global Charmming valt ons ook een hevige door Roadburn gehoste De Helling fuif op met o.a. Radar Men From the Moon en Doodswens. Lees hier alle info!

ON/OFF
Na het verplaatsen van Le Guess Who? 2020 naar 2021, kwam de organisatie onlangs met het nieuwe concept ON/OFF op de proppen. Hierbij is het ON-gedeelte een vrij toegankelijk televisiekanaal samengesteld door artiesten die eerder op Le Guess Who? stonden, waaronder John Dwyer (The Oh Sees), The Bug en Matana Roberts. Het OFF-programma is het livegdeelte van het festival en wordt op 18 locaties gehouden met plek voor 30 toeschouwers.

Zo is er op de zaterdag een door Roadburn gecureerd programma in De Helling bestaande uit Radar Men From the Moon, Plague Organ, Turia en Doodswens! Dat is al niet mis, maar ook doen Gebroeders Dieleman van Eeckhout hun live première in het weekend, dat een samenwerkingsproject tussen Colin van Eeckhout (Amenra) en broeder Dieleman is. Ander hard of psychend materiaal op de line-up: Pizza Knife, Charlie & the Lesbians, Global Charming, Kidbug en een zeer waarschijnlijk hallucinante collaboratie met Kurosawa (Kikagaku Moyo) en Kohhei Matsuda (Bo Ningen)!

Early birds uitverkocht, welk nog single tickets verkrijgbaar!
Het is natuurlijk even afwachten of we in november weer met een kleinschalig publiek naar een concert kunnen, maar zo ja, wees dan verzekerd van een ticket. De Early Birds waren in een mum van tijd uitverkocht, met alleen nog tickets voor individuele shows binnenkort verkrijgbaar via de ON/OFF website. Laten we hopen op het beste! Bekijk hier de volledige line-up.

Lees ook ons dossier van Le Guess Who? 2019 via deze linkDeel dit artikel