Labirinto_Gehenna_Digital_CoverErgens in het uitgestrekte landschap tussen post-rock en -metal begeeft zich ook Labirinto. De Brazilianen zijn een van de bekendste bands van het continent en een van de weinige die Noord-Amerika en Europa wist te bereiken. En dat met instrumentale muziek, hele spannende instrumentale muziek dat wel. Na acht releases heeft Labirinto nu een dubbelalbum klaarliggen: Gehenna komt 10 februari uit via Pelagic Records en Cargo (distributie) en het dreigende artwork zie je hiernaast.

Gehenna is naar verluidt de zwaarste en duisterste release van de Brazilianen tot nu toe, ‘met een zeer gelaagd geluid en apocalyptische visie, gedreven door zware gitaren en synths. geconceptualiseerd door gitarist Eric Cruxen’. Voor de plaat nodigden Cruxen en mede-oprichter Muriel Curi producer Billy Anderson uit, bekend van zijn werk voor Neurosis, Melvins en Swans. Hij legde in negen dagen een atmosferisch dikke, zware, instrumentale plaat neer, waarop we een bekende terughoren: In het nummer Locrus doet de Belgische gitarist Mathieu Vandekerckhove (Amenra, op Roadburn 2016 te zien op onze stage in Cul de Sac met solo-project Syndrome) mee.

Vandaag bieden we je vast het tamelijk epische, bijna 12 minuten klokkende titelnummer aan. De eerste twee nummers van de plaat zijn ook al te horen via de Bandcamp (onderaan), waar je Gehennna meteen kan bestellen.
Deel dit artikel