zZz

zZz op La Truite Magique 2015, foto Ingmar Griffioen

Kijk dat is nog eens goed nieuws, de zoveelste goede package-boeking van EKKO op een rij, een van de meest weirde en opwindende lekkernijen gebundeld en wij moggen er kaarten voor weggeven! Hopla. Lekker dan. Tel uit je winst en zo. Even serieus nu: het gaat hier om zZz & The Germans op donderdag 10 maart in Poppodium EKKO te Utrecht. Er liggen hier twee setjes van twee kaarten en daar kun je aanspraak op maken als je antwoord geeft op de volgende vraag:

Wat was het meest opvallende aan de show van The Germans op Eurosonic 2016? Stuur je antwoord voor zondag 6-3 12.00 uur naar contact@nmth.nl

zZz
Moeten we nu echt weer gaan neerpennen dat zZz de laatste anderhalf jaar werkelijk elk festival aan gruzelementen speelde? Bij deze dan. Niet kapot gespeeld met felle-vuistslagen-in-het-gelaat-punk, maar door een lange en steeds intenser wordende Kraut-trip. zZz maakt opzwepende, sexy en dampende muziek op het snijvlak van elektronica en garagerock ’n roll. Zonder gitaar, mét orgel en drums!

The Germans
Het begint natuurlijk al met de grap dat The Germans gewoon uit België komen. Als genre hebben ze op Facebook ‘different’ aangegeven en dat dekt de lading van wat Jakob, Vincent, Lennert, Timothy en Boris doen wel. Maar wel heel veel smaken different dan. Te beginnen met laatste plaat/single Are Animals Different, die uit twee stukken bestaat: het titelnummer in ruim 39 zorgvuldig opgebouwde en uiteindelijk verschroeiende minuten en een ‘single edit’ daarvan. Tel daar de meer dan uitbundige liveshow bij op, die van psychedelisch, naar noisy, ambient en Kraut schiet. Verraderlijk om te denken The Germans een uit de hand gelopen grap is, maar Are Animals Different is dus niet voor niets door Humo uitgeroepen tot beste Belgische plaat van 2015!

zZz + The Germans
Donderdag 11 maart vanaf 20.00 uur in EKKO, UtrechtDeel dit artikel