Krachtstroom FestivalZo die zagen we even niet aankomen: Krachtstroom en De Vorstin zetten deze zondag (morgen dus) op het eerste Krachtstroom Festival meteen veertien (inter-) nationale metalbands neer in het Hilversumse podium. En als we zeggen ‘internationale’ dan doelen we niet op marginaal werk, maar op bands als de Duitse thrashy headliner Sodom, de brute, extreme black metal van het Zweedse Shining met frontman Niklas Kvarforth en de Griekse black bazen van Rotting Christ. Die leverden dit jaar met het toepasselijke Lucifer Over Athens alweer een album af, maar we hebben hieronder ook een live-opname uit 1996 voor je.

Tel daar de Belgische black collega’s van Enthroned, Equilibrium (Duitse pagan metal) en een berg goede Nederlandse bands als Herder (HERDER is inderdaad HARDER, een van de beste NL doom/sludgebands), Ethereal en de Overijsselse coreband Teethgrinder bij op en je mag wel zeggen dat er een teringharde line-up bijeen is gebracht. Speciale vermelding voor melodische metalgroep Ethereal, die als eerste metalband de Grote Prijs van Nederland won (dafuq?!) en afscheid neemt. Ze spelen nog twee keer, waaronder morgen. Deze zondag op het Krachtstroom Festival dus, vanaf 14.00 uur op twee podia in De Vorstin, Hilversum.

Door Ingmar Griffioen

Wij gaan er verder niet heel veel woorden aan vuil maken en hebben onder het mom ‘let the music do the talking’ de line-up (klik hier voor blokkenschema) in audio en video geprobeerd te vangen. En wel via het blokkenschema in omgekeerde volgorde, dus van afsluiter Sodom tot opener Misantrophia.

SODOM

EQUILIBRIUM

SHINING

ENTHRONED

ROTTING CHRIST

HERDER

KORPSE (NL brutal death metal)

BODYFARM (Amersfoortse death)

TEETHGRINDER (Zwolse grindcore/hardcore/death/black/crust)

THE FIFTH ALLIANCE (Bredase doom/sludge)

DIVINE SINS (Utrechtse extreme metal)

ETHEREAL (Hollandse melodische metal)

ASYLUM OF APATHY (Hilversumse death metal)

MISANTROPHIA (Limburgse melodische black metal)

Krachtstroom Festival, in De Vorstin, Hilversum, zondag 18 oktober vanaf 14.00 uur. Meer info via het FB-event.Deel dit artikel