Black Earth KomatsuOnze vrienden van Black Earth Festival weer in de bocht: Ze zagen hun kans schoon en boekten doodleuk vier zwaar goede bands voor een minifestival op zondag 24 maart in dB’s. Heavy supported by NMTH! En de headliner komt ‘gewoon’ uit Eindhoven: Komatsu komt die kolossale stonersludge eindelijk weer eens in Utrecht voorstellen! Verpletterend vooruitzicht en er zijn nog drie goede redenen om die zondag naar dB’s af te reizen, waaronder twee Italiaanse en een Amsterdamse revelatie:

Facebook-event

Deadsmoke
Traag voortslepende, loodzware doom en sludge met monolithische riffs uit Italië. Deadsmoke is niet voor niets ook door Heavy Psych Sounds vastgelegd voor de drie Europese HPS-festivals in februari (23-2 in Magasin 4, 24-2 in Burgerweeshuis).

TONS
Deadsmoke tourt met de maatjes van TONS: doom en sludge uit Turijn. De groep is ontstaan uit drie hardcorebands en probeert de hardcore-vibe van de ‘creepy’ Noord-Italiaanse industriestad vast te houden in hun sludgy doom.

– Temple Fang
De nieuwe band van Dennis Duijnhouwer (ex-Death Alley) en Jevin de Groot (Mühr, Death Alley6) heeft in haar korte bestaan al veel indruk gemaakt, onder meer 013 (opener Coven), Psycho Mind Festival en Radar in Melkweg gingen voor de bijl voor hun classic seventies en psychrock die je zo van Hwakwind naar Pink Floyd voert. Hoog tijd voor muziek en… een eerste Utrechtse gig dus!

Komatsu
De Eindhovense vlamrockers van Komatsu ken je al. Zoals je ook dat laatste album A New Horizon helemaal grijs gedraaid hebt, toch? Je weet ook hoe verwoestend Komatsu live is en anders is het tijd NU onder die steen vandaan te komen!Deel dit artikel