Kitty HawkOorschelpen open voor tweede single ‘Vapor (Dancing in a Stupor)’ van Kitty Hawk. De Randstedelingen pakken aardig bruut en hectisch uit met een mix van stonercore en progpunk met math-trekjes. ‘Vapor (Dancing in a Stupor)’ stamt van de debuut-EP ‘Lines of Flight’, die op 6 oktober uitkomt, maar voor het vinyl moet je iets langer geduld hebben. Dat is verkrijgbaar bij de releaseparty op 15 december. Sterker nog: in Cinetol in Amsterdam krijg je voor je entreekaartje (10 euro) de plak vinyl erbij evenals een set van OBESE. De Utrechtse bruten komen op bezoek, dus dat belooft een stevig stonersludgend avondje te worden. En ook Video Store komt dan naar Cinetol, de Rotterdamse punk-/noiserockband met ex-leden van Face Tomorrow, Malkovich en GOLD.

De Amsterdams/Rotterdamse band vult zelf aan:
Afgelopen april heeft Kitty Hawk debuut-EP ‘Lines of Flight’ opgenomen in de Amsterdam Recording Company, onder bezielende leiding van producer Igor Wouters (Death Alley, Vitamin X, GOLD). Het resultaat is een EP met zes nummers die ergens het midden houden tussen stevige stoner, hardcore, alternatieve rock en punk, In juni kwam de eerste single ‘Wave After Wave’ uit en vandaag heeft NMTH de primeur van de tweede single.

Op 15 december presenteert de band de EP ‘Lines of Flight’ aan het grote publiek via een releaseparty in het Amsterdamse Cinetol. De toegang à 10 euro is inclusief een vinyl-exemplaar van de EP, met artwork van bassist Jeroen Schipper. De Utrechtse stonerband OBESE (met voormalig YAMA-zanger Alex Schenkels als nieuw lid) zal deze avond van een extra fijne, zware laag voorzien.Deel dit artikel