cd 3rd machineDe Haarlemse groep 3rd Machine heeft nieuwe muziek voor je en Magnet komt in een aantrekkelijke (…) verpakking! Aanschouw de (lyric) video van de Noord-Hollandse metal-machine onderaan deze post. Dat is best brute metal denk je aanvankelijk nog, om dan halverwege na een verrassende break in een klassiek pianostuk te belanden, waarna Magnet doorstart naar een stukje symfonisch en jawel: meer metal. Prima spul mannen. Waar dat ‘huiveren’ in de kop dan welvoor staat? Het huiveringwekkende artwork!

Magnet is afkomstig van het album Quantified Self, dat op 5 november verschenen is en via diverse streamingplatforms te beluisteren (en bestellen) is, zo ook onderaan dit artikel via Spotify). De langspeler is door het vijftal opgenomen in Studio Zaanstad en Flying Fish Studio Complex en geproduceerd door Gertjan Vis, die met Pieter Bas Borger (mastering) ook voor de mix tekende. De videoclip is van de hand van Joost Nevels.

Live zien? Zaterdag 17 december staat 3rd Machine met onder meer Tragacanth, Shade of Hatred en Purest of Pain op Anthologyfest in de IJsbreker te Leusden en naar eigen zeggen ‘het bruutste indoor metalfestival van Nederland’.Deel dit artikel