Daar zijn de Twentse donderstenen van Get Jealous weer met de inmiddels aardig traditionele kerstsingle. Maar Get Jealous zou Get Jealous niet zijn als ze daarmee niet toch danig weten te verrassen. Het is ook niet de eerste keer dat we een serieuze boodschap meekrijgen van het trio, maar deze raakt wel erg diep. Het nummer Gabriele (hier in een livesessie) is speciaal geschreven voor, en opgedragen aan ‘de grootste fan van de band’: “de moeder van onze drummer Marek, die zichzelf eerder dit jaar van het leven beroofde”. Het is dan ook geen springerige punkpop of vuige rocksong geworden, maar wel een nummer dat erg mooi gezongen is en evenzeer ontroert. 

Otto legt uit hoe belangrijk de moeder van Marek voor Get Jealous was. “Gabriele, zo heet ze, was onze allergrootste fan en heeft heel veel voor de band betekend (zo heeft ze heel veel geholpen met de hoesjes van onze vinyls, haalde zij altijd de welbekende roze tape voor ons en kwam ze naar elke show waar ze heen kon gaan). Dit nummer is een soort eerbetoon aan haar en voeren we uit met alleen bas en vocalen omdat ze dat altijd zo mooi vond (zoals bij ons nummer ‘Aah’).”

Gabriele is dus een fonkelnieuw nummer, dat in eerste instantie niet op Spotify verschijnt en wel op YouTube. De livesessie is eerder deze maand opgenomen in Hamburg, is hieronder te bewonderen en is ook gratis te downloaden via de website getjealousband.Deel dit artikel