Kees Peerdeman ken je vandaag de dag wellicht van het project Cryptae, samen met René Aquarius van Dead Neanderthals, evenals het hevige screamoproject Heavy Natural. Maar voordat hij het zwaardere werk omarmde, componeerde hij van 2013 tot 2018 zijn solowerk. Bewapend met een gitaar en een reeks pedalen stond Peerdeman bekend om zijn donkere, melancholische songs, bijgestaan door elektronische elementen en zielvolle zang. En nu, twee jaar na het einde van dit project, is zijn volledige discografie op zaterdag 1 augustus uitgebracht via een gloednieuw label: S/D Records, opgezet door Terzij De Horde bassist Johan van Hattum. Naast dat je die discografie hier kunt streamen, presenteren we ook een eclectische Spotify Mix van Peerdeman zelf, met zijn belangrijkste invloeden. 

De totstandkoming van de uitgave begon in 2014, toen Van Hattum bij een Violence Action avond in dB’s was. Dit waren shows in oefenruimtes met veelal rauwe black metal. Onder de indruk van Peerdeman’s muziek besloot hij jaren later, nadat het soloproject stopte, zijn complete discografie uit te brengen. Het leidt op zaterdag 1 augustus tot de lancering van S/D Records, met 30 exemplaren van Kees Peerdeman’s discografie op cassette, die afgelopen weekend al meteen uitverkochte. Geen verkeerde lancering dus! En gezien het werk van Peerdeman zich laat kennen door vele wendingen, van noisy electro-uitbarstingen tot kalme en melancholische passages, maakte Peerdeman een Spotify Mix met zijn belangrijkste invloeden, zoals o.a. Television Personalities, Prince, The Bangles en DAF. Maar voordat je deze broeierige zaterdagmiddag inluidt met die mix en zijn discografie hieronder, zijn Cryptae en Heavy Natural eveneens je aandacht waard, uit te checken via Spotify en Bandcamp.

Kees Peerdeman’s Discografie 2013-2018 is uitgebracht via S/D Records, te streamen via Bandcamp en verkrijgbaar als digitale download. Blijf op de hoogte van nieuwe releases via S/D Records

 Deel dit artikel