Posterart door Willem Kolvoort (VERA Art Division)

Posterart door Willem Kolvoort (VERA Art Division)

De hardwerkende mensen van Subroutine Records vieren dat hun sympathieke kwaliteitslabeltje alweer tien jaar bestaat. Dat betekent een Subroutine Subroutien Festival, onlangs al in Rotown en deze zaterdag in Vera, in tweede thuisstad Groningen. Door de jaren heen heeft Subroutine met enige regelmaat fijne underground (noise, shoegaze, post-punk, indie en wat al niet meer) releases losgelaten en de goede huidige lichting vertaalt zich in een sterk deelnemersveld. Op het programma deze zaterdag: Rats on Rafts, Nouveau Vélo, Vox Von Braun, WOLVON en The Homesick.

Nihilistisch groovende post-punkers Rats On Rafts zijn met laatste plaat Tape Hiss en de meer dan indrukwekkende liveshows redelijk doorgebroken en ook internationaal opgepikt door Fire Records. Dat brengt Tape Hiss 16 oktober wereldwijd uit en de Rotterdamse Rats zijn dan ook voorlopig vooral over de grenzen te vinden.

Nouveau Vélo (healing pop of gruizige indierock uit Helmond) heeft na een prettige EP en een nog beter album heel wat boekingen weten te scoren. Tijdens de recentste show, op Incubate in Tilburg, schijnen ze veel nieuw werk te hebben gespeeld en we zijn dan ook benieuwd.

The Homesick heeft een tijdje live en in de studio opgetrokken met Rats On Rafts en dat heeft ze goed gedaan. Met twee leden van Yuko Yuko en wat meer gitaar in dat retrogeluid spelen de Dokkumers nu de Popronde omver.

Vox Von Braun is zo’n band die eens in de zoveel jaar met een geweldige, dromerige rockplaat komt, een paar toffe shows doet en zich dan weer terug lijkt te trekken. Nu staan ze er weer met nieuwe drummer en materiaal. Stadgenoten WOLVON hebben ook net een nieuwe drummer gevonden, en kunnen zo gelukkig die striemende doch melodieuze noiserock blijven brengen. Live wel een zekerheidje.

Dat gaat allemaal vanaf een uur of 21.00 uur (deuren 20.30) los in Groningen en er zijn ook dj-sets van [Space Cadet] R.J. Foster (Incendiary Mag), DJ Yvar, DJ Tim L., DJ Mitchell en de Space Siren DJ’s. Die hele grap kost je maar 5 euro en dat is mooi want dan heb je dus geld over voor: de speciale verjaardags dubbel-cassette, evenals (aanrader!) de nieuwe 7″ van branieschoppers The Homesick.Deel dit artikel