11074704_909378452438052_638612152969396473_nAls je van punk, hardcore, emo en aanverwanten houdt dan is Groezrock in België jouw Walhalla. Nu reizen we graag af naar onze zuiderburen en met ons een hele hoop Engelsen, Duitsers, Italianen en noem maar op, maar het is toch ook fijn als dit wat dichter bij huis en vaker in het jaar gebeurt. Dat valt in de praktijk echter nogal tegen. In Nederland zijn die hardere genres niet altijd even makkelijk gebleken om zalen of festivals mee te vullen. Daar begint, gelukkig, verandering in te komen.

We hadden al even een daadwerkelijke Vans Warped Tour in Eindhoven met geweldige bands als The Wonder Years en dit kalenderjaar kan je in onze popzalen genieten van bands als Every Time I Die, Brand New, La Dispute, Rolo Tomassi en nog veel en veel meer. Al met al zijn het goede tijden voor de punk/hardcore/metalcore/emo’s. Dit wordt dik onderstreept door het festival Jera On Air, dat dit weekend in het Noord-Limburgse Ysselsteyn plaatsvindt.

Enter Shikari

Enter Shikari

Het Groezrock van Nederland is wellicht niet de beste benaming, maar het festival lijkt zeker het steeds groter groeiende broertje van onze Belgische vrienden te worden. Dit jaar staan bands als All Time Low, Enter Shikari en A Day To Remember op de Jera ‘bill’. Naast deze grote namen – en punk(pop) grootheden als Millencolin en Lagwagon bevat de line-up nog een groot aantal bands die binnen ‘de scene’ een grote naam zijn, zoals het geweldige Defeater (tip!) bijvoorbeeld en een aantal spannende acts als Polar en Chelsea Grin (deathcore!). Jera on Air geeft ook de ruimte aan Nederlandse acts met onder andere The Royal, Destine, hardcore-helden No Turning Back en showcases van toffe labels als White Russian Records (met Smash The Statues) en Shield Recordings (met Accelerators). Oh ja, en er zijn ook (drum ‘n) bass-dj’s als Nymfo.

Trek dit weekend dus vooral naar Ysselsteyn voor een potje beuken! Twijfel? Check ook de aftermovie van 2014 onderaan.

Jera On Air, vrijdag 19 en zaterdag 20 juni, Ysselsteyn. Weekendtickets kosten € 75,-, dagtickets voor de vrijdag € 35,- en voor zaterdag € 50,- en kamperen gaat voor € 17,50.

Tekst: Lisa Gritter

 

 Deel dit artikel