Bandcamp laat zich weer van de sympathiekste kant zien! Het platform dat toch al weinig commissie pakt, garandeert dat vandaag (1 mei) alle uitgaven naar artiesten gaan. Op 20 maart deden ze dat ook en bracht die actie 4,3 miljoen dollar op voor artiesten. Hoezee! Meer van dat! We kunnen je een berg artiesten tippen die je steun verdienen, check onze Hardhitters, Bruut Nationaal Product en Viraal Kabaal playlists bijvoorbeeld, maar je hebt zelf ook vast goede ideeën.

We voegen er wel een lekkere garagerock-tip aan toe voor je! Want het meer dan geweldige eenmansorkest Robbing Banks brengt vandaag een EP uit. Utrechter Robin van Saaze, ook bekend van bands als Litzberg en Drive Like Maria, is in de studio-archieven gedoken voor deze release. The Cassette EP #1 is een verzamelaar van liedjes die hij de afgelopen jaren op zijn 4-sporencassetterecorder heeft opgenomen. Dat deed hij door alle instrumenten (gitaar, drums en bas) los in te spelen, dus ditmaal niet in de one-manband setup waarmee hij normaal optreedt (en onlangs nog de Coronageddon-sessies in dB’s aftrapte).

Ook de video voor ‘Not The One’ kwam tot stand met Robin als enige acteur en dus ‘een hoop heen en weer rennen :-)’. De hele EP vind je daaronder, uiteraard op Robbing Banks’ Bandcamp-pagina. Nu je toch bezig bent, schuim Bandcamp af om je favoriete artiesten te steunen! En als je je afvraagt of Robin nog een tip heeft voor dit weekend…? Zondag 3 mei kijkt ook hij naar de El Zombie Coronagedddon sessie, live gestreamd vanuit dB’s.
Deel dit artikel