Briqueville op Doomstad #2 in Ekko, foto: Rob Sneltjes

Briqueville op Doomstad #2 in Ekko, foto: Rob Sneltjes

Vijf nieuwe namen voor Into The Void! En het is niet alleen Doomstad-alumni Briqueville waar we heel blij van worden. Het Friese festival voor stoner, doom, sludge en aanverwanten haalt ook Blood Of The Sun, Naxatras, Mother Engine en Pyraweed naar Leeuwarden. De zesde editie vindt plaats op vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober in Neushoorn in (Europese hoofdstad van de Cultuur) Leeuwarden.

Eerder aangekondigd waren ook al niet de minsten:
John Garcia (ex-zanger Kyuss, Slo Burn, Hermano, Unida), Elder (verantwoordelijk voor nummer 5 in het NMTH Album van het Jaar), Conan (loodzware UK doom), Acid King (San Fran stonermetal), Mourning Beloveth (Ierse doom/death) en UK heavy dooomers Lucifer.

Into the VoidWeekendkaarten voor Into the Void 2018 zijn nu in de voorverkoop via Ticketmaster. Dagkaarten volgen later.

De nieuwe namen:
– Blood of the Sun

Opgericht door Saint Vitus-drummer Henry Vasquez en toetsenist Dave Gryder (Storm At Sunrise) in 2002 en de Amerikanen munten uit in classic rock. Den aan de tijd van Deep Purple.

– Naxatras
Naxatras is een bekende in de stoner- en psychwereld. De groep uit het Griekse Thessaloniki leverde al twee platen en een EP af waarop het heerlijk spacen is dankzij bijna jazzy, repetitieve psychedelische stoner.

– Mother Engine
De nieuwe Mother Engine is ook weer een enorme aanrader. De Duitse stoners gaan voor een volledig instrumentale aanpak en de vier nummers op Hangar, september 2017 uitgekomen op Heavy Psych Sounds, voeren je mee in een proggy psych- en Krauttrip door de sixties en seventies.

– Briqueville
De Vlaamse doombrigade opende de tweede editie van Doomstad in EKKO en maakte daar weer gruwelijk veel indruk mee. Net als bij eerdere shows op Roadburn en Eurosonic bouwen de gemaskerde Belgen tergend langzaam op, om dan in de derde akte nog zoveel harder over de aanwezigen heen te denderen. Het verschil is dat ze nu met langspeler II nog meer geweld in handen hebben. Denk: Pelican meets Amenra.

– Pyraweed
We hadden het niet verwacht, maar ook uit het Islamitische Azerbeidzjan komt stevige muziek van niveau. Sleep is hun grootste invloed en doom, sludge en stoner metal de richting.



Deel dit artikel