The Charm The Fury op Buma's showcase-avond LOUD & PROUD tijdens Eurosonic Noorderslag, foto Rick de Visser

The Charm The Fury op Buma’s LOUD & PROUD showcase tijdens Eurosonic Noorderslag, foto Rick de Visser

Buma ROCKS! komt met een serie nieuwtjes, waaronder een extra kans voor Nederlandse bands om op de vierde editie van het heavy showcase-event in Nijmegen te spelen. De inschrijving voor de laatste Nederlandse showcase tijdens Buma ROCKS! @FortaRock is geopend en bands kunnen zich tot en met 29 februari aanmelden via de nieuwe website van het event. 

Verder heeft de organisatie de twee mannen achter het grote Duitse metalfestival Wacken Open Air gestrikt: Thomas Jensen en Thomas Kreidner, respectievelijk directeur en hoofd boekingen van Wacken, komen als sprekers naar de conferentie. Het zeer populaire metalfestival Wacken Open Air begon als een kroegidee van Thomas Jensen en zijn vriend Holger Hübner, en is gegroeid van 6 bands voor 800 bezoekers in 1990 tot 158 bands en 84.500 bezoekers in 2015. Jensen en Hübner hebben met ICS Network een florerend bedrijf gebouwd op het succes van Wacken. Daarmee organiseren ze andersoortige metalfestivals, waaronder Full Metal Cruise, de Wacken Roadshow, Full Metal Mountain, Wacken Winter Nights en het toekomstige Full Metal Ibiza, maar ook conferentie Hamburg Metal Dayz tijdens het Reeperbahn festival. In 2009 richtte men de Wacken Foundation op, een non-profit stichting die ambitieuze bands en festivals helpt bij hun ontwikkeling. Thomas Kreidner is hoofd boekingen van Wacken Open Air. Hij is ook een van de boekers van Seaside Touring, een internationaal boekings- en tourkantoor binnen ICS Network dat onder andere werkt met Doro, Endstille, Prong, Morgoth, Saxon, Devil Driver, Iced Earth en Annihilator.

Mandrake's Monster // foto: Rick de Visser

Mandrake’s Monster op Loud & Proud tijdens Eurosonic 2016 // foto: Rick de Visser

En dan is er nog de boeking van de Deense band EVRA voor  het Buma ROCKS! podium op FortaRock. Sinds 2014 kent Buma ROCKS! een uitwisseling met het Deense showcasefestival When Copenhell Freezes Over, initiatief van Music Export Denmark en metalfestival Copenhell. Afgelopen zaterdag speelde de Enschedese band Mandrake’s Monster nog op de januari-editie in club VEGA in Kopenhagen. Van de vijf Deense bands die vervolgens optraden is EVRA gevraagd om naar Buma ROCKS! te komen. Dit jonge vijftal uit Kopenhagen viel op door hun energieke optreden en de manier waarop ze verschillende moderne metalstijlen in hun songs weten te verenigen. EVRA is na Redwood Hill (2014) en Night Fever (2015) de derde Deense band die op Buma ROCKS! te zien is.

Inschrijving laatste showcase Buma ROCKS! @ FortaRock
Na de eerdere aankondiging van Legion Of The Damned en Heidevolk, en nu de bevestiging van EVRA voor het Buma ROCKS! Podium @ FortaRock, is er nog één plek te vergeven in het showcaseprogramma. Geïnteresseerde Nederlandse bands kunnen zich tot en met 29 februari inschrijven via de website van Buma ROCKS!.

Buma ROCKS! 2016
Zaterdag 4 juni 2016, Doornroosje (conferentie) en FortaRock (Buma ROCKS! stage)
Tickets voor Buma ROCKS! 2016 kosten € 45,- en zijn te koop via www.bumarocks.nl. Ticket is inclusief: Keynote Speech, Panels, Networking Drinks, Trade BBQ en Buma ROCKS! @ FortaRock
Deuren open: 10.00 uur
Aanvang conferentieprogramma: 11.00 uur
Buma ROCKS! is een initiatief van Buma Cultuur en wordt mede mogelijk gemaakt door MOJO, FortaRock en Doornroosje.Deel dit artikel