Numenorean, door Cole Hadley

Numenorean, door Cole Hadley

De Canadese band Numenorean heeft de nieuwe track Home voor je. Denk aan een mix van uitgebalanceerde post- en intense black metal, gegoten in een nummer van ruim 9 minuten. De groep uit Calgary komt op 22 juli met het debuutalbum dat dezelfde titel draagt en uitkomt via Season Of Mist.

Numenorean heeft zich vernoemd naar het gelijknamige volk, dat Tolkien bedacht voor Lord Of The Rings. De voorvaders van de Númenóreans waren aanvankelijk geallieerd met de elven en de Valar. In het tweede tijdperk keerden sommigen zich daarvan af en sommigen (als Black Númenóreans) werden volgelingen van Sauron. Zij aanbaden de duisternis en ‘Dark Lord Morgoth’. Zo verloren ze hun eilandstaat Elenna. De Canadezen bieden in ieder geval de juiste soundtrack bij de tragiek van de gevallen Númenóreans.

Zanger-gitarist Byron Lemley zegt over Home: “Onze titeltrack klinkt, net als het grootste deel van het album, als de duisterste en meest hartverscheurende delen van Lifelover, Deafheaven en Hypothermia, gemixt met de progressieve atmosferische metal van Enslaved en Agalloch. Gooi dat allemaal in een smeltkroes met complete, vocale kwetsbaarheid en je maakt iets dat we nooit voor mogelijk hebben gehouden. Dit nummer is een essentieel startpunt en glimp van het geheel aan emotionele ‘ups and downs’, dat dit album biedt gedurende de 44 minuten durende reis naar de afgrond.”

Meer horen? We hebben nog twee nummers van een demo uit 2014 voor je op de Bandcamp getraceerd.Deel dit artikel