Shining - International Blackjazz SocietyFijne berichten van Shining. Nee, niet die Zweedse extreme black metal-gasten, maar de Noorse avant-garde/metal en ‘blackjazz’-band. Die maakten net de albumcover en titel van hun nieuwe plaat bekend. ‘International Blackjazz Society’ komt 16 oktober wereldwijd uit bij Spinefarm Records en je hoort/ziet hier nu de eerste single The Last Stand. Dat draait uit op een niet mis te verstane oefenruimteregistratie, waarbij zanger en songwriter Jørgen Munkeby ook weer voor de dissonante saxofoonpartijen zorgt. Verder zit de single wat NMTH betreft aan de goede kant van progmetal. Om dit allemaal live te aanschouwen, hebben we vast drie data in het vooruitzicht.

 

Shining kwam onlangs al machtig mooi in het nieuws en vooral in beeld, toen ze op Trolltunga (de tong van de trol) hoog in de Noorse bergen een concert gaven. We verwachten niet dat de show op Incubate volgende maand net zo beeldig gaat worden, maar durven wel te voorspellen dat het een van de must-see optredens van het Tilburgse festival wordt. Zevende studioplaat International Blackjazz Society is gemixt door Sean Beavan (Depeche Mode, A Perfect Circle, Slayer etc.) en gemasterd in Los Angeles door Tom Baker (Nine Inch Nails, Deftones etc.).

Ook goed nieuws is dat je Shining op 15 november in De Helling in Utrecht en 17 november in Brussel (Rotonde Botanique) kunt zien spelen. Minstens zo goed idee is om donderdag 17 september naar Tilburg te reizen om ze op Incubate in de fijne Midi-zaal te zien spelen!Deel dit artikel