The Darkness HelldoradoUPDATE 18-05: Weer vier verse bevestigingen voor Helldorado en wederom zijn het niet de minste namen. Yes, we sure believe in a thing called love, en we zijn zeker benieuwd naar de show van UK classic hardrockers The Darkness. Ook de Amerikaanse rock ’n roll-belichaming Nashville Pussy, het geweldige Gentse surfband Fifty Foot Combo en ‘de ultieme rock ‘n’ roll stand-up comedian’ Bob Slayer (UK) zijn gestrikt.

UPDATE 06-04: Helldorado maakt vier nieuwe namen bekend en bij Triggerfinger vlogen we al tegen het plafond en bij Monomyth nogmaals. Ook The Urban Voodoo Machine (UK) en de Belgische stuntman Captain Catastrophy  komen.

Goede naam: Helldorado en het lijkt erop dat het nieuwe festival ook best als een goudmijn (‘el dorado’) kan uitpakken voor helse muziek. Rock en rock ’n rollmuziek welteverstaan. Wordt dit dan de ware opvolger van Speedfest? Op basis van locatie (Klokgebouw, Eindhoven) en datum (zaterdag 18 november) is dat nog niet eens zo gek gedacht. Maar hoewel de nieuwkomer is opgezet door Eindhovense kunstenaar-muzikant Peter van Elderen (ex-Peter Pan Speedrock) samen met evenementenorganisator The Event Warehouse (o.a. ScumBash, Ace Of Spades, Speedfest, We Are Electric), wordt Helldorado volgens Van Elderen zeker geen Speedfest 2.0. Het festival, voluit: ‘Helldorado – The Incredible Rock & Roll Freakshow’, gaat plaatsvinden op drie podia en als headliner is vast de Engelse stonerdoom-band Orange Goblin aangetrokken. Ook van de partij zijn psychbluesrockers extraordinaire Birth Of Joy en de Eindhovense gypsyrockers Tigre Blanco.

Het idee is:
“Een gloednieuw heavy rockfestijn met side show waar gevierde internationale grootheden uit de metal, stoner/psychedelica, surf, rock-‘n’-roll, heavy trash, hard- en garagerock het Klokgebouw op zijn grondvesten doen trillen.”

Zijprogramma en meer:
Bij The Rock ’n Roll Wrestling Bash moeten we toch terugdenken aan die bokspartijtjes op de Last Night On Earth in de Marktkantine en we zijn dan ook zeer benieuwd naar de Duitse show, die ook een heavy rockband, stripsters en worstelaars met Mexicaanse maskers levert. Verder kun je de hele dag lang spektakel en sensatie verwacten in het zijprogramma: wilde stunts, degenslikkers, strippers, waarzeggers en vuurspuwers. De Death Do Us Part Danger Show (“daring stunts & sexy ladies”) is een Engelse fetish/cabaret-act (Charlie met zijn vrouw Rachel Atlas plus aanhang) die stunt met messen en zwaarden slikt.

Van Elderen legt uit waarom Helldorado ‘zeker geen Speedfest 2.0’ wordt: “Op sommige fronten -muzikaal en het feit dat ik mede-organisator ben- zit er wel wat overlap. Maar daarmee houden alle overeenkomsten op. Het is een combinatie van een muzikaal evenement en een side show met gave stunts en met maffe dingen. We zoeken de rafelrandjes op qua bezoekers, qua circus acts en qua bands: ruig, wild, theatraal. Juist alles wat haaks staat op doorsnee of voorspelbaar. Het wordt bizar, trashy, curieus en grappig. Bezoekers moeten na afloop het overrompelende gevoel hebben dat ze in een ontspoorde achtbaan zaten. En dat alles voor een sympathieke entreeprijs van nog geen drie tientjes.”

Trailer:

Meer namen volgen spoedig, zo beloofte de organisatie. De voorverkoop van Helldorado is zaterdag 25 maart gestart met de gelimiteerde Daredevil Tickets (€29,-).Deel dit artikel