Zooooo, komt dat nieuwe Bandcamp Friday-seizoen even plots uit de lucht vallen op de NMTH-redactie. Waar de meeste redacteuren nog naar adem happen na een intense vakantieperiode, het zand achter de oren nog weg moeten peuteren en verontrust toezien hoe de energiemeter net zo laag staat als het peil van de bankrekening, daar is het opeens alweer raak! En hoe: ons favoriete muziekplatform Bandcamp Friday is terug voor een nieuw seizoen en met wederom de doelstelling om zoveel mogelijk geld te (helpen) genereren voor muzikanten. Super goed nieuws natuurlijk, alleen waren we daar even niet op verdacht.

Maar RAUW op je dak is wel helemaal NMTH. Een waakzame redacteur viel het gelukkig gisteren op en heeft als de brandweer iedereen gealarmeerd. Zo konden we toch nog vier redacteuren strikken voor een achttal HEAVY tips.

Ons archief is inmiddels goed gevuld met maar liefst 23 voorgaande edities, allemaal bommetjevol hard en heavy tips, die je vast nog niet allemaal in huis hebt, dus kijk ook gerust hier nog eens voor inspiratie:


ROSA JONKER – REDACTEUR

Raw Brigade – Aggressive City
Is je concertagenda voor september nog leeg? Geen zorgen, straight edge band Raw Brigade uit Colombia speelt maar liefst twee shows in Nederland binnenkort: 13 september in OCCII, Amsterdam en 14 september in Stroomhuis, Eindhoven. Hoewel ze pas in 2016 zijn begonnen, hebben ze een heerlijk old school hardcore punksound.

Destiny Bond – Be My Vengeance
Nieuwkomer Destiny Bond heeft meteen een knaller van een debuutalbum. Met hun ruige sound hebben ze wat meer de punk-kant van hardcore punk te pakken, en het werkt fantastisch.


MARTIJN WELZEN – REDACTEUR

Pizza Death – Reign of the Anticrust
Wat is er leuker dan metal? Pizza en metal natuurlijk. Tweede album van deze Australische crossover-helden komt net vers uit de steenoven. Het is meliger dan die te lang gebakken korst, maar gelukkig maken al die kaas en vlijmscherpe riffs alles goed.

Dr. Living Dead – ST
In Zweden kunnen ze ook een lekker potje cross-over spelen. Jammer genoeg hebben de dokters er in augustus ‘22 de brui aan gegeven. De eerste twee albums en een verzameling van demo-spul zijn nu door High Roller records in geweldige reissues de ether in geworpen.


ROY WOLTERS – FOTOGRAAF
Better Lovers – God Made Me An Animal
Ex-Dillinger-zanger Greg Puciato balt de vuisten met de mannen van Fit for an Autopsy en Every Time I Die in dit spannende metalcoregevecht. Superdikke plaat!


INGMAR GRIFFIOEN – EINDREDACTEUR

Domkraft – Sonic Moons
De Zweedse stonerdoom-bazen van Domkraft warmen op richting alweer een nieuwe plaat en de eerste twee singles wijzen er nadrukkelijk op dat het weer een killer-affaire wordt. Slowburnin’ op vernietigend niveau.

Heavy Lord – The Holy Grail
Blast from the past! Kwam opeens voorbij in een post/ode van heavy wizard-platform Weedian. HellevoetSLUDGE dus! Heavy Lord komt uit Hellevoetsluis en ze waren tot mijn spijt gestopt. Volgde de band al even en ze deden ook nog een Popronde-seizoen. Gelukkig wijst een reactie van mede-Zuid-Hollanders The Machine ons erop dat Heavy Lord herrezen is uit de as! Vier albums staan er sowieso nog op de Bandcamp, om te bewijzen hoezeer die comeback goed nieuws is. Favoriet:

Kanaan – Downpour
Deze Noren ooit jammerlijk gemist op Roadburn, waar ze o.a. een stonerjam deden met leden van RRRAGS. Gelukkig stonden ze zondag in dB’s samen met de meer elektronisch krautende mannen van MOTOR!K. Kanaan handelt in de betere instrumentale psychedelische rock en Kraut en het trio dient dat live dik op. In de aanloop ging ik het dit jaar verschenen album Downpour draaien en dat is verrukkelijk! Jaarlijstmateriaal.Deel dit artikel