Lilith

Lilith

Het eindfeest van de Popronde 2018 is amper voorbij, of we richten ons alweer op nieuwe talenten. Anders gezegd: talenten roeren zich en richten zich zo op ons. En op jou: vanavond gaat de Herman Broord Academie On Tour al van start in Fluor in Amersfoort en dat is gewoon gratis te bezoeken. Zaterdag is Altstadt in Eindhoven aan de beurt en ook Gebouw-T (Bergen Op Zoom), cultcafé De Hip in Deventer en Paradiso, Amsterdam worden bezocht. Alle tourdata staan onderaan vermeld. Waarom de HBA On Tour in vredesnaam? Wel, er toeren twee hardere, toffe bands mee: Lilith en Teletubers.

HBA On Tour wordt georganiseerd door (Music Industry-) studenten van de HBA met bands die op dezelfde Utrechtse MBO-school zitten. Daar komt niet zelden veel talent vandaan, kijk maar naar de jaarlijkse Popronde-selectie en denk maar aan Birth Of Joy, Emil Landman, Mister and Mississippi… Ditmaal zijn voor de tour geselecteerd: Barry de Wit (smooth neder-RnB en synthpop) en – waar de NMTH-interesse meer ligt – Teletubers en Lilith. Beide acts stellen we hieronder kort voor.


Teletubers

Teletubers

TELETUBERS
Vierkoppige psych-punkende, garage- en noiseband met twee dames en twee heren die over het podium stuiteren met hun catchy deuntjes die doordreunen tot op het bot. Met Tinky Wonky op gitaar/vocals, Lama achter het drumstel, Derpsy op gitaar en Pu op bass.

LILITH
Lilith baarde al opzien met de EP Good Girls Swallow en recenter de Herman van Veen-cover Opzij. De drie eigenzinnige meiden etaleren een gezonde dosis punkattitude en waar Maaike dit jaar afstudeert aan de HBA, zit Inge momenteel in de schoolbanken van de Metal Factory in Eindhoven. Ze zijn geïnspireerd door de jaren 90 riot grrrl-beweging en uiten zich in korte, catchy, harde en melodieuze nummers. Zelf beschrijven zij hun stijl als de liefdesbaby uit de lesbische relatie tussen Brody Dalle (Distillers) en Taylor Swift.

HBA On Tourdata:
• 29 november, Fluor in Amersfoort
• 1 december, Altstadt in Eindhoven
• 6 december, Gebouw-T in Bergen Op Zoom
• 7 december, De Hip in Deventer
• 12 december, Paradiso in Amsterdam

Optredens zijn gratis toegankelijk. Meer info via de HBA On Tour Facebook.Deel dit artikel