TDLM InstagramBij Never Mind The Hype zijn we niet vies van een potje fietsen en helemaal niet van festivals die gratis muziek en ruimte aan talent bieden. Dat de start van de Tour de France dit jaar in Utrecht plaatsvindt zal weinigen ontgaan zijn en er is ook muzikale omlijsting in de vorm van festival Tournée de la Musique. Dat betekent gratis muziek op vrijdag en zaterdag op drie pleinen van onder meer DeWolff, The Phantom Four, My Baby, Danny Vera, Sven Hammond en The Gospel Sessions.

Voor La Tournée de la Musique kun je vrijdag 3 juli van 19.00 tot 0.00 uur en zaterdag 4 juli van 18.00 tot middernacht terecht op Neude, Janskerhof en Domplein. Het programma komt uit de koker van de Utrechte podia TivoliVredenburg, EKKO, RASA, dB’s en De Helling organiseren en voor het hele schema klik je hier. Vanavond (donderdag) is er al gratis muziek van wielerfanaat Blaudzun en coverband Vangrail. Blaudzun treedt om 20.15 uur aan, na de ploegenpresentatie in het Lepelenburg Park.

De grootste kunst is natuurlijk om in die krappe miljoen bezoekers, die verwacht worden, je weg te vinden naar de muziek en de renners. Voor een 3D-vlucht met Kraftwerk ben je vermoedelijk te laat; de Duitse pioniers spelen vrijdag tweemaal hun beroemde album Tour de France in een uitverkocht TivoliVredenburg. Podium dB’s aan de Cartesiusweg bevindt zich aan de zondagse route en als de tourkaravaan gepasseerd is kun je er terecht voor gratis shows van onder andere Jesco (mix punk, rock en Americana) en Stontjie Krew (reggae).

Muzikaal is er nog veel meer te doen in de Domstad rond het tourcircus, dat pas zondagmiddag de stad verlaat richting Zeeland. 3voor12 Utrecht heeft een aardig overzicht met ook de betaalde activiteiten, waaronder Fear Factory op zondag in TivoliVredenburg.Deel dit artikel