Grasnapolsky heeft zojuist de laatste namen bekend gemaakt voor het intieme winterfestival dat op 6, 7 en 8 februari plaatsvindt in Radio Kootwijk, midden op de Veluwe in het natuurgebied van Staatsbosbeheer.
The Miseries, Zanillya, No Ninja Am I, ARRIVALS / DEPARTURES en Rob Heron and the Tea Pad Orchestra (UK) zijn toegevoegd aan het muziekprogramma.
Met de bekendmaking van deze laatste namen en het volledige bungalowparkprogramma, nieuwe randprogrammaonderdelen én presentator voor 2015, schrijver Philip Huff, is het programma nu volledig.
De organisatie ruilt ten opzichte van 2014 in haar programma een beetje “lief’ in voor wat meer “rauw’. Zo is er na het succes van Weval op Grasnapolsky 2014, dit jaar ruimte voor nog veel meer warme, dansbare electronica zoals bijvoorbeeld Falco Benz, Yakumo, CUT_ en David Douglas.
Andere klinkende namen die op het festival te zien zullen zijn, zijn o.a. Roosbeef, Fresku, Janne Schra, Sue the Night, Alamo Race Track, Bent van Looy (BE), Robbing Banks, Nouveau Vélo, zZz en IX.

Na afloop van het programma op Radio Kootwijk gaat het feestje door op Landal Rabbit Hill, het bungalowpark waar festivalbezoekers tegen een speciaal tarief kunnen overnachten. In het zwembad, het atrium en buiten in het amfitheater maken diverse singer-songwriters, bands en dj’s het feestje af.

Bijzonder dit jaar is de nieuwe wandelroute van Staatsbosbeheer, speciaal ontwikkeld voor de BeleefRoutes app. Een reis door de natuur met beeld en geluid brengt bezoekers terug in de tijd, met mobiel of tablet als hun persoonlijke gids. Bezoekers kunnen met de route “Radio Kootwijk ““ zenders in het zand‘ in deze app op ontdekkingstocht. Aan de hand van beeldmateriaal en geluidsfragmenten laat Staatsbosbeheer op unieke plekken in de natuur de verhalen van het mysterieuze Radio Kootwijk tot leven komen.
Met het randprogramma wil Grasnapolsky dit jaar meer inzoomen op de natuur en geschiedenis van haar bijzondere locatie.
Meer nieuwe randprogramma-onderdelen zijn te vinden op de Grasnapolsky website.

Grasnapolsky 2015 is nog niet uitverkocht (klik hier voor tickets).
Dagkaarten voor zaterdag en zondag kosten €40,-, een passe-partout voor vrijdag, zaterdag en zondag €75,-.
De bungalows die tegen een speciaal tarief te boeken zijn op bungalowpark Landal Rabbit Hill, gaan hard. De 4-persoons basis, 6-persoons luxe en 8-persoons bungalows zijn inmiddels uitverkocht. Er zijn nog enkele 4-persoons en 6-persoons comfortbungalows beschikbaar. Een bungalow kost bij volle bezetting van de bungalow maximaal €50,- per persoon voor drie nachten.


Door: Marc Gommans
Foto: Melanie MarsmanDeel dit artikel