Gomer Pyle, foto: Christian Keijsers

Gomer Pyle op Into The Void, foto Oscar Anjewierden

Ook bij Nederlandse stonergiganten Gomer Pyle gooide corona roet in het eten. Eind februari bracht de band, bestaande uit Mark Brouwer (zang/gitaar), Mark van Loon (gitaar), Kees Haverkamp (drums)  en Danny Huijgens (bas), met Before I Die I… een langverwacht vervolg uit op de langspeler Idiots Savants uit 2008 en hun zelfgetitelde ep uit 2016. Maar met een tour door Griekenland en de Balkan in zicht, rolden ze maart in met alle coronagerelateerde gevolgen van dien. Het resultaat? Geen tour en een album dat daardoor niet de verdiende aandacht krijgt. Zelfs op NMTH HQ hebben we Before I Die I… over het hoofd gezien. Maar toch is daar een pleister op de wond, want naast dat het album alsnog verkrijgbaar is op vinyl en via streaming, doet Gomer Pyle alsnog een wereldwijde releaseparty per livestream, vanuit Gebouw T in thuisfront Bergen Op Zoom! En ook nog eens voor het goede doel. Alle details lees je hieronder:

Powered by Penguin Artists

Nieuwe bezetting voor Before I Die I…
Sinds 2016 heeft origineel gitaarduo Mark Brouwer en Mark van Loon een reeks nieuwe toevoegingen in de line-up, met Kees Haverkamp (All on Black, Against Time) op drums en Danny Huijgens (Melaina, Groover) op bas. Dat deze ritmesectie flink wat stuwkracht in zich heeft, zagen we al op Into the Void 2017, waar de band een steengoede set speelde en een passende ode bracht aan overleden vriend Bidi van Drongelen. Maar ook onder andere Roadburn, Lake on Fire festival in Oostenrijk en Freak Valley in Duitsland werden getrakteerd Nederlands grootste stonertrots. Het bood de goede kickstart voor het opnemen van Before I Die…, een prachtalbum dat van begin af aan kwaliteit laat horen. Van opzwepende epossen van Side Kings, Remember the Days of We Are One tot rollende stoner stoomwalsen als Scum Trade en Nicky McGee: met een uur aan muziek is het goed toeven voor de spacerock en stonermetal fanaat.

Release show in Gebouw T
Ondanks de initiële teleurstelling van een in het water gevallen tour, liet de band het er niet bij zitten. De plaat is alsnog op gelimiteerd vinyl uitgebracht (en hier te bestellen), en is ook te streamen op Spotify, Bandcamp en andere platforms. En dit culmineert alsnog in een releaseshow van heb ik jou daar! Tezamen met Gebouw T in Bergen Op Zoom wordt er alsnog een livestream gedaan. En hoe! Een productie met een inleidend interview, negen Dome camera’s en hallucinante visuals op vrijdagavond 15 mei vanaf 20:30 te volgen, via www.gebouw-t.nl/live. De opbrengsten via de donatieknop morgen, gaan niet naar de band, maar naar de ZZP-ers die dit allemaal mogelijk maken. Kortom, een releaseshow die de band zich niet beter had kunnen wensen in deze vreemde tijden. Hoe dan ook, check die nieuwe plaat uit, bestel een exemplaar via The Lab Records en wees erbij op die livestream, dit wil je niet missen!

Before I Die I… is uitgebracht op 28 februari 2020 en geproduceerd door de band zelf in samenwerking met Danny Gras. Blijf op de hoogte van Gomer Pyle nieuwtjes via Facebook of de bandwebsite.

 Deel dit artikel