Bassist Luuk Meijer

Bassist Luuk

Sjawellll, nieuwe EP van Jagd! Die is de Maudlin EP gedoopt en uiteraard is het weer een jagtige, dansbare en opzwepende affaire, die genoeg punky gekruid is om zo in de NMTH-scope te springen. We kennen de Amsterdamse groep al langer van die zweterige optredens en releases en in 2017 vertegenwoordigde Jagd NMTH ook met verve tijdens de Popronde. Wij gaan hier weer heel lekker op en zijn dan ook blij dat we een exemplaar van de Maudlin EP mogen weggeven. Onderaan lees je hoe je kans maakt.

In november gebeurt het weer eens voor het viertal en niet te zuinig ook. Eerst beleefden we op 2 november de release van Luxaflex, de single en openingstrack van de EP. Die is vastgelegd door Jurriaan Sielcken (onder meer Jett Rebel, Lucas Hamming, Aestrid) en Iwen Legro (Tape Toy en Jasper Schalks) en knalt weer aardig los:

Zangeres Nanne van de Linden

Zangeres Nanne

Vrijdag was het alweer feest! Op vrijdag 16 november kwam de hele Maudlin EP uit, vier tracks sterk. De EP fungeert volgens de band als ‘zoektocht naar de producer voor de langverwachte debuutplaat’. Waar we net al vertelden over de bemoeienis van Sielcken en Legro, daar blijkt Jagd met nog een pak andere producers de studiomogelijkheden verkend te hebben. Zo begaf de band zich in twee maanden in de studio’s van Remko Schouten (o.a. Canshaker Pi & Stephen Malkmus), Jan Schenk (o.a. Pip Blom & Mozes and the Firstborn) en Pieter Kloos (o.a. DOOL, Death Alley en Navarone). De EP is gemasterd door Pete Maher, die dan weer ervaring op dat vlak opdeed met U2 en Jack White.

Gitarist Jos Neering

Gitarist Jos

Voor we overgaan naar de rest van de EP… moeten we je nog over de ‘prijsvraag’ vertellen. We hebben de band zo gek gekregen (ok, zo bereidwillig, zo gek waren ze immers al) om alle vier de nummers van de Maudlin EP uit te beelden via een gezichtsuitdrukking. Hoe werkt dat dan? Wel Timo, Jos, Nanne en Luuk hebben ieder een nummer uitgebeeld (je ziet de koppen hier al), alleen is nu de vraag… welk nummer hoor bij welke maffe kop?! Geef op onze Facebook aan welke kop volgens jou bij welke track past, door de tracktitel als reactie onder de foto te plaatsen.

Drummer Timo Mes

Drummer Timo

Tracklisting:
1. Luxaflex
2. Root Of All Evil
3. A Sense Of Shame
4. End Of The World

Bandlidlisting:
Bas: Luuk Meijer
Gitaar: Jos Neering
Vocalen: Nanne van de Linden
Drums: Timo MesDeel dit artikel