Alternatief online station Pinguin Radio haalt alles uit de kast met crowdfund festival

548474_385974221480137_1657771086_nPinguïns. Wie houdt er niet van? Die koddige vogels (ja, het zijn vogels, zoek het maar op!) met hun vertederende waggelloopje. Maar het zijn ook een stel smeerpoetsen die zonder gêne in de bek van hun kroost kotsen. Wij mogen graag geloven dat dit de gedachten waren van onze vrienden van Pinguin Radio, toen zij de naam van hun online luisterstation bedachten. Sympathiek, maar ook een beetje smerig.

Al bijna drie jaar weet Pinguin Radio met goede muziek en een sterke achterban, zelf hun broek op te houden. Zij mogen zich met tweehonderdduizend unieke luisteraars per maand inmiddels zelfs hét #1 Indie webradio station van Europa noemen. Maar waar de zeevogel in de natuur vooral wordt belaagd door pelsrobben en orka’s, loert er voor Pinguin Radio een geheel ander gevaar. Een tekort aan inkomsten zou er voor kunnen zorgen dat het station op termijn tot een bedreigde soort gaat behoren. Pinguin Radio is een particulier initiatief dat financieel gedragen wordt door sponsors en luisteraars. Om te zorgen dat het station tot in de lengte van dagen nog (reclamevrij) kwaliteitsmuziek door je speakers laat schallen, wordt op 4 april a.s. de derde verjaardag van het station gevierd met een heus crowdfund festival in de Amsterdamse poptempel Paradiso. Onder de – niets aan de verbeelding overlatende – titel ‘Pinguins in Paradiso’ trekken ze een blik artiesten open waar menig zomerfestival jaloers op is. Als fervent supporter van goede, soms kwetsbare, maar meestal beukende (gitaar)muziek, is Cortonville aanwezig om verslag te doen.

De line-up voor 4 april ziet er als volgt uit: Blood Red Shoes (UK), De Staat (NL), Lonely The Brave (UK), Pauw (NL), Nothing But Thieves (UK), July Talk (Can) en de Paceshifters (NL)! Plus: Sue The Night (solo), winnaar van de Grote Prijs van Nederland, singer-songwriter Charl Delemarre en zanger-verhalenverteller Jaap Boots.

Voor een luizige €25,- ben je onderdeel van dit stukje rockgeschiedenis. Tickets zijn enkel nog verkrijgbaar via de ticketsite van Paradiso. En als de line-up je al niet over de streep trekt, bedenk dan dat je met dit bedrag Pinguin Radio ondersteunt. Zie het maar als een stukje natuur- en cultuurbescherming. Allemaal in de rij voor de Pinguins!

Meer info:

//www.pinguinradio.com

//www.paradiso.nl

Tekst: Waldo VolmerDeel dit artikel