Ze dropten eerder dit jaar al twee singles, gingen op maar liefst 25 Poprondes mee en wonnen zelfs de Paul Smits Award tijdens het Popronde Eindfeest, maar de feestelijkheden zijn beduidend nog niet voorbij voor Get Jealous. Want op de valreep droppen de garagepunkers op eerste kerstdag nog een video voor de nieuwe single ‘Sex After Parties’. Mooi moment om die nieuwe track te checken, zo vlak na het Kerstontbijt en met een hoop wijn, eten en vermoeiende familieverplichtingen op komst.

‘Sex After Parties’ is wellicht op het eerste gehoor een vlotte, vrolijk klinkende punktrack, met eenzelfde catchy refrein als voorganger ‘Talksick’. Maar tekstueel gezien behandeld het een relevant maatschappelijk thema. De track gaat namelijk over bewustwording met betrekking tot rape culture, waar begrippen als consent en toestemming tot iemands lichaam nog te weinig worden gerespecteerd of begrepen. Nee betekent ook echt nee, en dat is wat gitariste Lotta duidelijk maakt in teksten als ”I don’t need anyone to drive me home tonight, don’t need to try no more, don’t drive me home, don’t need your alcohol.” De video is net als ‘Talksick’ heerlijk DIY, met de band die twee minuten lang losgaat in een kleine ruimte.

Nieuwe single ‘Sex After Parties’ is ook te beluisteren via Spotify, en binnenkort ook via Apple Music. Voor updates, volg Get Jealous via Facebook en InstagramDeel dit artikel