Niks geen festivals, geen vuige shows in zweterige rockclubs en bierkelders en dat nu al zo’n 15 maanden lang; je zou er haast depri van worden. Ho. Stop. Niet bij de pakken neerzitten, want hier zijn de Geishas Of Doom to the rescue! Je nieuwe favoriete superhelden debuteerden zojuist met een bijzonder pijnlijke doch evenzeer opwindende video. In Nowhere To Go! gaan legio skaters over de kop op de freaky, fuzzy en psychnoisende klanken van deze hagelnieuwe band. Het trio losgeslagen honden heeft ook meteen maar een debuutplaat uitgebracht, met een titel die suggereert dat er nog veel meer in het vat zou moeten zitten: Sick Music For Sick People – Vol. 1. Tja, als je doelgroep ‘sick people’ is, is de put met inspiratie sowieso aardig bodemloos.

Tekst gaat verder onder de video van eerste single Nowhere To Go!:

Geishas Of Doom is een lo-fi punkrockband met de nodige bekende gezichten: leden van onder andere Giant Tiger Hooch, Love Supreme, Automatic Sam, ATLANTA en Shaking Godspeed doen mee. Jeroen Ligter (drums/gitaar/zang), Jan Petit (bas/lyrics) en Pieter Holkenborg (gitaar/drums/zang) ademen PUNK en dat spat dan ook van hun eerste zes tracks af als vonken van een cirkelzaag. De mannen hebben in een woeste bevlieging op een dag in januari in Arnhem de hele debuut-EP volgeblaft. Een knappe prestatie die ze als volgt toelichten: “In één dag geschreven en opgenomen op een vier sporen cassettedeck waarvan men slechts twee sporen gebruikte. Het eindresultaat is een primitieve, psychotische en voortrazende aanklacht tegen alles wat heden ten dage doorgeschoten is richting perfectie, narcisme en hypocrisie. Geïnspireerd door het moment en Amerikaanse punkrock uit de jaren ’80 (Black Flag, Butthole Surfers, Flipper), dus: geen geruk in de ruimte, maar alle remmen los.”

Beter hadden we het niet kunnen verwoorden en dat doen we dan ook niet. Sick Music For Sick People – Vol. 1 is uitgebracht in een gelimiteerde oplage van vijftig roze cassettes. Cassettes, digitale downloads en T-shirts aanschaffen doe je op de Bandcamp, tevens je plek voor ‘oer-Hollands gratis luisteren’. Fuck, het door held Everaldo Pechler ontworpen Geishas Of Doom-shirt is al uitverkocht. Bummer.Deel dit artikel