Wasted Youth Club

Wasted Youth Club – Family Weekend

Het is even een paar weken stil geweest in het NMTH kamp, vanwege een lang geplande vakantie. Maar eenmaal terug blijkt de vakantiedetox al gauw over te gaan in een muziek-retox. Want potverdorie, zelfs met slechts twee weken inactiviteit blijft er maar mooie muziek uit komen. En een van de meest unieke EP’s van eigen bodem dit jaar zag afgelopen vrijdag het licht:  Family Weekend van oud Popronde x NMTH Talent Wasted Youth Club! Dat iedereen welkom is in die club wisten we natuurlijk al tijdens explosieve shows vorig jaar, maar met deze nieuwste telg doken de heren met zes bevriende bands de studio in. Even ademhalen en…; Bongloard, Shaemless, Knife Massage, The Desmonds, Rats and Daggers en The Super Soakers droegen bij aan het resultaat, nu hieronder te horen.

Gebundelde krachten
Holy fuck, dit is toch even een murderer’s row aan garagetalent van eigen bodem! De connectie was makkelijk gelegd, want al deze bands speelden steevast shows samen, hetzij tijdens Popronde of daarbuiten. En die innige vriendschap leidde beduidend tot mooie dingen. Het is het resultaat van ook daadwerkelijk een weekend schrijven en opnemen, het muzikale instinct volgen en kijken wat eruit komt. Zes snerpende, vlammende songs, bestemd om op het hoogste volume gehoord te worden.

EP van de week
Het resultaat mag er dus wezen, want Family Weekend bestaat uit zes razende tracks, elk met een eigen gezicht. The Flock, een collaboratie met The Desmonds, laat echt die soepele garage/post-punk horen, zo gefocust uit de bocht vliegend op momenten.  Het geflipte Beehive Wive kenmerkt zich dan weer door de razende krautpunk waar Knife Massage zo om bekend staat. Of wat dacht je van die verfrissende samenzang en smerige bassound in Tug of War, met sludgepunkers Rats and Daggers? Met maar liefst 6,5 minuten is TV Wonder met Bongloard een track die toch maar even dat alles nogmaals overtreft. Terwijl post-punk Wasted Youth Club ook niet verkeerd afgaat getuige Beams met Shaemless, of die heerlijke psychedelisch surfsound van The Super Soakers, moeiteloos doorspekt in het afsluitende Band Romance.

Family Fuzz Fest in EKKO
Een EP als dit moet natuurlijk niet tussen de muren van een studio blijven. Family Weekend komt op cassette via Schmetterling Records, en wordt tevens gevierd met een behoorlijk insane show in EKKO op zaterdag 30 september, waarbij alle zeven bands het podium onveilig gaan maken. Tickets scoor je hier. Maar potverdorie, krijg die nieuwe tracks tevens maar rap in je hoofd, want meezingen zal je, op zaterdag 30 september:Deel dit artikel