Radar Men From The Moon op Eindhoven Psych Lab 2016, foto Paul Verhagen

Radar Men From The Moon op Eindhoven Psych Lab 2016, foto Paul Verhagen

Nieuws van onze favoriete ‘kraut meets elektronica’ formatie: Radar Men From The Moon. De Eindhovenaren deden een Fuzz Club Session, en dan weet je al bijna zeker dat het goed zit. Het Londense Fuzz Club Records brengt geen poep uit, maar wel de betere experimentele psychedelica, shoegaze, rauwe rock ’n roll, noise, garage en blues en de sessies getuigen ook van die fijne neus. Naast bands als 10.000 Russos en Acid Baby Jesus is RMFTM ook ind aan huis. De Eindhovenaren brachten er de eerste twee delen van hun Subversive albumtrilogie uit (zeer aanbevolen) en ook deze Fuzz Club sessie gaat er op vinyl verschijnen, op 15 september.

RMFTM_Fuzz_Club_Sessions_packshot_1024x1024Voor de Fuzz Club Session zijn drie nummers van Subversive II en eentje van Subversive I getrokken, alle vier de nummers beslaan zo’n tien minuten. En mensen die de Eindhovense band de laatste jaren live zagen, weten hoe bezwerend die shows kunnen uitpakken: de stuwende industriële Krautpunk en elektronica zwepen op naar een deels repetitieve, maar ook gestaag opbouwende hypnotiserende groove. Probeer maar eens niet meegesleurd te worden door Translucent Concrete, het net losgelaten tweede deel van de sessie. Vorige week verscheen al het nummer Rapture dat ons ook onverbiddelijk pakt. Ja de nieuwe QOTSA is dansbaar Josh, maar dit is next level.

De sessie laat ook mooi zien dat RMFTM niet louter ‘geprogrammeerde computermuziek’ serveert, maar met live-instrumenten, geprogrammeerde stukken, feedback en geloopte samples die dampende groove bouwt. Heel strak gespeeld mannen. Dit doet wat dat betreft denken aan de ook zo akelig strakke live techno van het Weense Elektro Guzzi. Sowieso roept het de vraag op waarom RMFTM niet door dance-organisatoren is opgepikt, want de groep is een geheide hit op je technofestival.

De RMFTM Fuzz Club sessie is gevat op 180 grams wit en zwart vinyl, van de honderd geperste witte exemplaren schijnt nog maar een handvol beschikbaar te zijn. Slimmeriken bestellen die hier.
Deel dit artikel