A Place To Bury Strangers op Fuzz Club Eindhoven, foto Maron Stills

A Place To Bury Strangers op Fuzz Club Eindhoven, foto Maron Stills

Minami Deutsch op Desertfest, Foto Roy Wolters

Minami Deutsch op Desertfest, Foto Roy Wolters

Fuzz Club Eindhoven keert terug op de festivalkalender op 23 en 24 augustus en gelukkig maar, want deel 1 van het, door het Londense Fuzz Club Records en de Effenaar georganiseerde, psychfestijn was smullen geblazen. De zelfbenoemde ‘communal celebration of all things fuzz, reverb and drone’ is niet direct een doorstart van Eindhoven Psych Lab, maar FCE vult wel heel lekker het gat dat viel na het sneuvelen van EPL. De eerste golf namen van de tweede editie mag er zijn.

Headliner is het Japanse excentrieke psych-orkest Kikagaku Moyo, dat zich vorig jaar op Roadburn in alle verscheidenheid aan psychedelica, folk en krautrock liet zien. Een van de partijen waarmee ze in Tilburg samenwerkten waren de landgenoten van Minami Deutch en die zijn nu ook geboekt!

Verder zien we op het affiche het Deense, in noise en duistere post-punk specialiserende Iceage en The Soft Moon, die de laatste Eindhoven Psych Lab opsierde met een beukende cocktail van industriële EBM en dark-wave en vorig jaar weer een beste plaat uitbracht. We zijn ook erg enthousiast over de komst van 10 000 Russos, de Portugese heavy psychers die de eerste editie en onder meer ook Doornroosje en Stroomhuis al opbliezen. Uit eigen land noteren we onder meer de steeds internationaler opererende Iguana Death Cult, terwijl met post-punkers Whispering Sons een van de heetste Belgische bands is vastgelegd.

10.000 Russos op Fuzz Club Eindhoven, foto Justina Lukosiute

10.000 Russos op Fuzz Club Eindhoven, foto Justina Lukosiute

Alle bevestigingen voor Fuzz Club Eindhoven:
Kikagaku Moyo, The Soft Moon, Iceage, The KVB, Tess Parks, The Underground Youth, The Warlocks, The Telescopes, The Vacant Lots, Lumerians , Whispering Sons, Rendez-Vous, Iguana Death Cult, Minami Deutsch, 10 000 Russos, Medicine Boy en Vuelveteloca.

Fuzz Club Eindhoven 2019 vindt plaats in Effenaar op 23 en 24 augustus. Meer namen volgen spoedig. Tickets zijn sinds vandaag te koop via deze link.Deel dit artikel