Fuzz Club Eindhoven 18Nadat Eindhoven Psych Lab van de festivalkalender verdween (als meerdaags festival), werden we nog wel getrakteerd op losse EPL-avonden in de Effenaar, maar die konden – hoe tof ook – het gemis toch niet helemaal opvangen. Gelukkig was er onlangs heel goed nieuws te melden: de geboorte van een nieuw en geestverwant tweedaags festival: Fuzz Club Eindhoven. Opgezet in samenwerking met Eindhoven Psych Lab en de Effenaar mogen we in het Eindhovense podium proeven van een eerste editie op op 24 en 25 augustus, “een tweedaagse viering van spannende gitaarmuziek” met tientallen bands in twee zalen. De verwachtingen waren dan ook hooggespannen, zeker omdat we het Britse label Fuzz Club (mede dankzij uitstekende releases van 10000 Russos, King Gizzard en Eindhovens trots Radar Men From The Moon) ook erg hoog hebben zitten.

Vandaag is de dag om te concluderen dat met de eerste mep namen de eerste (never mind de opgeklopte…) verwachtingen ook ingelost worden. Met The Black Angels heeft Fuzz Club Eindhoven een hele mooie headliner in huis. De Texaanse psychrockers lieten een jaar geleden hun vijfde langspeler op de wereld los, en Death Song – mede geïnspireerd door het beschamende presidentschap van D. Trump – mag er zeer zeker zijn.

MEER NAMEN:
Ook 10000 Russos en Radar Men From The Moon zijn van de partij. Geen King Gizzard gekte vooralsnog, maar wel een Australische inslag met het inmiddels vanuit Amsterdam opererende Spirit Valley (potver, wat waren die goed bezig op Desertfest Antwerpen in oktober). Verder zijn de eigengereide garage-punker Ron Gallo en Austin pyschrockers Holy Wave gestrikt. Eveneens uit de stal van Fuzz Club komen de Berlijnse post-punks The Underground Youth, The Cult Of Dom Keller, New Candys en The Oscillation. Verder zagen we op onder meer EPL en Eurosonic het Britse Desert Mountain Tribe al lekker psychen en dit zijn de rest van de namen: Pretty Lightning, Sonic Jesus, Throw Down Bones, The Gluts, Helicon, JuJu, Tales Of Murder and Dust, Dead Vibrations, Medicine Boy en NONN.

Check ook het Facebook-event voor meer informatie.

We hebben hieronder vast wat relevante muziek voor je verzameld:

Deel dit artikel