Vol goede zin pakten we afgelopen zaterdag de trein naar Utrecht. Op papier stond er een gouden combinatie in de Pandora-zaal van TivoliVredenburg. Uiteraard waren we al uit onze holen gekomen voor (stoner)rock-mastodonten Red Fang, maar met de Vlaamse vrienden van Tangled Horns als supportband waren we al helemaal met geen tien paarden tegen te houden. Het werd een memorabele avond vol class A rock, saamhorigheid, oude bekenden en halve liters. Onze fotograaf Rob Sneltjes had zich stevig voor het podium genesteld en legde de verrichtingen van de bands vast.

Foto’s: Rob Sneltjes

Tekst: Waldo Volmer

Tangled Horns maakt maar direct duidelijk dat ze dankbaar zijn deze show te mogen spelen en is blij dat de Pandora al goed vol is gelopen en dat niet iedereen ‘beneden pintjes aan het drinken is’. De band speelt als altijd het vuur uit de schenen en weet daarmee de nek- en glimlachspieren van de aanwezige bezoekers al lekker los te krijgen. Dat er voor deze show een andere drummer achter de kit zit en ook op gitaar een tijdelijke wissel heeft plaatsgevonden, is niet te merken. Sympathieke mafketel Tim van der Plas is als gewoonlijk over het hele podium te vinden, waarbij niets en niemand veilig is. Versterkers, podiumgordijnen en mede-bandleden worden half gemolesteerd wanneer Van der Plas mimiekend voorbij komt geraasd. Het publiek slaat het gaande en geniet zienderogen. Wanneer cover ‘Come Together’ van The Beatles en golden oldie ‘Monument’ de revue gepasseerd hebben is het duidelijk: Hier zijn weer wat zieltjes gewonnen.

Na een korte plas-, rook/blow- en bierpauze betreedt Red Fang het podium. Ook Bryan Giles en Aarom Beam zijn zichtbaar in hun sas. Laatste keer dat we de band zagen spelen waren ze aan het einde van hun tour en naar eigen zeggen toch wel wat vermoeid. Vandaag is van vermoeidheid weinig te merken en blaast Red Fang van het podium. Zowel Giles als Beam zijn goed bij stem en het geluid in de Pandora is – zonder standje bloedende oren – vol en vadsig. We worden naast klassiekers als ‘Wires’ ook getrakteerd op wat nieuw materiaal, dat op momenten nog iets dieper en donkerder klinkt dan we gewend zijn. Het gaat erin als zoete koek. De eerste crowdsurfer dient zich aan en na een voorzichtige start bereikt de moshpit op zeker moment ook de buitenring. Met ‘Prehistoric Dog’ als onvermijdelijke toegift, verlaat iedereen bevredigd en verbroederd de Utrechtse poptempel.

Tangled Horns door de lens van Rob Sneltjes:

11 - Tangled Horns - Tivolivredenburg 06-08-2016 ©Rob Sneltjes copy

 

14 - Tangled Horns - Tivolivredenburg 06-08-2016 ©Rob Sneltjes copy

 

12 - Tangled Horns - Tivolivredenburg 06-08-2016 ©Rob Sneltjes copy

 

10 - Tangled Horns - Tivolivredenburg 06-08-2016 ©Rob Sneltjes copy

Hoofdprogramma Red Fang dan, eveneens door de lens van Rob Sneltjes:

09 - Red Fang - Tivolivredenburg 06-08-2016 ©Rob Sneltjes copy

 

07 - Red Fang - Tivolivredenburg 06-08-2016 ©Rob Sneltjes copy

 

06 - Red Fang - Tivolivredenburg 06-08-2016 ©Rob Sneltjes copy

 

05 - Red Fang - Tivolivredenburg 06-08-2016 ©Rob Sneltjes copy

 

04 - Red Fang - Tivolivredenburg 06-08-2016 ©Rob Sneltjes copy

 

03 - Red Fang - Tivolivredenburg 06-08-2016 ©Rob Sneltjes copy

 

02 - Red Fang - Tivolivredenburg 06-08-2016 ©Rob Sneltjes copy

 

01 - Red Fang - Tivolivredenburg 06-08-2016 ©Rob Sneltjes copyDeel dit artikel