Magnetic Spacemen, foto Jan Westerhof

Magnetic Spacemen, foto Jan Westerhof

Poppodium Neushoorn was natuurlijk al even open. Zo zagen we eind oktober een fraaie eerste editie van Into The Void in het fonkelnieuwe Leeuwarder muziekcomplex. Officieel was Neushoorn echter nog niet gedoopt en dat gebeurde deze maandag door Minister Jet Bussemaker van OCW en met optredens van onder meer Jett Rebel. Jan Westerhof was voor NMTH ter plekke en richtte de lens vooral op de heavy alternative acts: het ervaren Groningse prog/post-rock-gezelschapp A Liquid Landscape en de aanstormende garagepunk-losbollen van Magnetic Spacemen uit Steenwijk.

Tekst en foto’s Jan Westerhof

Jet Bussemaker en Janpier Brands, foto Jan Westerhof

Jet Bussemaker en Janpier Brands, foto Jan Westerhof

Niemand minder dan Minister Jet Bussemaker mag de Neushoorn openen met naast haar de trotse directeur en creatief vader Janpier Brands. Trots mag Leeuwarden sowieso op de Neushoorn zijn: een moderne en eigentijdse invulling van dit nieuwe poppodium, dat een aanvulling is op de grote podia in den lande en zeker in het noorden. Wanneer je door Neushoorn loopt, valt gelijk de ruimte en de slimme manier van omgaan daarmee op. Een grote en kleine zaal en een heus café, uitkomend op een grote hal waarin alle nodige voorzieningen zijn en waar het bovendien goed vertoeven is.

Magnetic Spacemen, foto Jan Westerhof

Magnetic Spacemen, foto Jan Westerhof

Voor iedereen muziekliefhebber is er iets tijdens de opening van Neushoorn van pop tot alternatieve rock en feest. Terwijl Jett Rebel z’n show geeft in de Grote zaal sluiten de garagerockers van Magnetic Spacemen hun set af. Alle clichés ten spijt, maar wat een potentie heeft deze nog jonge band. Natuurlijk moeten er hier en daar nog puntjes op de i maar de verwachting is dat dat helemaal goed komt.

A Liquid Landscape, foto Jan Westerhof

A Liquid Landscape, foto Jan Westerhof

De mannen van A Liquid Landscape sluiten de avond af. Een alternatieve rockband die je niet zo één twee drie onderbrengt in een hokje. Om dan toch een poging te doen: de Groningers maken een mix van post-rock, prog en atmosferische rock. Muziek die in ieder geval staat als een huis en die je gewoon een keer moet meemaken.

Dat geldt ook voor een avond in Neushoorn, de nieuwe aanwinst voor Leeuwarden en Noord-Nederland, die nu officieel gedoopt is. Gefeliciteerd!

Meer foto’s van Jan Westerhof in de galerij:

Deze diashow vereist JavaScript.Deel dit artikel