Temple Fang op Heavy Psych Sounds Fest, Burgerweeshuis. Foto: Jan Peter Jansen

Het Deventer Burgerweeshuis was op zondag 8 maart het strijdtoneel voor de tweede editie van Heavy Psych Sounds Fest. Het label etaleert hier (uiteraard) voornamelijk rossen uit eigen stal, maar ook voor NMTH-favorieten Temple Fang bleek een plekje op de bill. Zij mochten de ronkende matinee aftrappen, zelfs al zitten zij niet op HPS. 

Burgerweeshuis organiseerde het zondagmiddag-festival samen met SOZ-concerts en Heavy Psych Sounds. Dit Italiaanse label huisvest onder meer veel dikke stoner-bands, van 1000Mods tot Samsara Blues Experiment. Maar ook een aantal Palm Desert helden zoals Yawning Man en Brant Björk. Voor deze editie in Deventer zijn Roma-rockers Black Rainbows, de Texaanse stoner-doomband Duel, doomrockers Dead Witches, garage-rock n’ rollers (en top-shelf uitslovers) Lords of Altamont en (Nick Oliveri’s) Mondo Generator afgevaardigd. Fotograaf Jan Peter Jansen legde de meeste bands voor ons vast voor een stemmig fotoverslag.

Mondo Generator op Heavy Psych Sounds Fest, Burgerweeshuis. Foto: Jan Peter Jansen

Enkel de Italiaanse psych-stonerbazen van Black Rainbows ontbreken hierin. Zeker niet door absentie van de band, de Corona-malaise wist op HPS-Fest geen roet in het eten te gooien. We moesten de Black Rainbows-set helaas missen voor een openhartig gesprek met Palm Desert-punker Nick Oliveri, dit interview volgt hier uiteraard snel. Geniet tot die tijd van de beelden.

Deze diashow vereist JavaScript.Deel dit artikel