Death Alley @Skatecafe Amsterdam, foto Maron Stills

Uno van Death Alley @Skatecafe Amsterdam, foto Maron Stills

Mogen we The Life I Live nog steeds de opvolger van de Haagse KoninginneNach noemen? Tuurlijk, al was het maar omdat het festival om dezelfde reden (verjaring van het opperhoofd van het koningshuis) en op dezelfde locatie (diverse locaties in de Haagsche binnenstad) plaatsvindt. We zijn een paar letters verloren, maar ook KoningsNacht en Koningsdag worden uitbundig gevierd in de Hofstad en The Life I Live heeft net als ‘De Nach’ voldoende gratis en heavy vertier te bieden. Sowieso een goede keuze natuurlijk om je te vernoemen naar een nummer van de legendarische beatgroep Q65.

NMTH X HOFPLAATS-PODIUM
Een jaar of 50 verder hoopt het festival dezelfde vrije geest te vangen en wij zien dat wel gebeuren, zeker op het Hofplaats-podium. Om het ruige programma daar extra cachet te geven is er niet alleen dit artikel, maar ook een even hard, vuig, duister en noisy NMTH dj-team bestaande uit: Dj Wolff (Postpunkpolizei) en Rawkward Steve (Saga’s, Je Moeder).

WAT IS ER TE DOEN OP DIE STAGE DAN? EHM, DEATH ALLEY!
Aardig wat. Wat dacht je van Death Alley? De Mokumse rawkers komen rollen met een verse nieuwe plaat, die net in het lokale Skatecafe gepresenteerd en op het grote Century Media label verschenen is.

THE LUMES
Must see & hear! En dat geldt zeker ook voor het nieuwe werk en de liveshow van The Lumes. De Rotterdamse post-punkers en noisers dropten in oktober deze geweldige EP op het Berlijnse Crazysane Records en bliezen ons meteen op Le Mini Who? de ACU uit.

BRUTUS
Brutus is een band die zo goed bezig is dat ze al lang op de grotere club- en festivalpodia in ons land verdienen te staan. Waarom dat niet gebeurt is ons ook een raadsel, maar het gaat meer en meer de goede, en in het geval van het Belgische trio, de gruwelijk noisy en stomende kant op. Check Burst nog maar eens. Live zien = van ongeloof achteroverslaan.

SUPERSONIC BLUES
Supersonic Blues is een bijzondere, relatief nieuwe band, althans in die zin dat veel mensen de groep nog niet lijken te kennen. En dat terwijl de Haagse heavy psychgroep groovet en jamt als de beste, al een set openingsshows voor onder meer Death Alley deed, op het Duitse Freak Valley stond én door Roadburn is aanbevolen en vastgelegd. In Tilburg zullen ze volgende week twee sets spelen, waarvan een coverset. Razend benieuwd. In Den Haag kun je ze dus een week later voor niks zien vlammen. Onderstaande single werd door The Obelisk tot de beste 20 korte releases van 2017 geschaard. Wtf indeed.

THE YAWPERS
Last but certainly not least… The Yawpers! Deze rootsrock band uit Denver zetelt op Bloodshot Records en doet een toffe tour door Nederland. Het trio gooit onder meer rockabilly, R&B, country en blues in die niet te versmaden mix. Met een zwart randje:

WE WILLEN MEER!
Dat alles omlijst dus door een volleerd NMTH dj-team. Maar er is natuurlijk nog wel meer te doen, zien en genieten. Zo verrijst er niet veel verderop, aan de kade van de Hofvijver een Blues & Jam Truck. Op deze mini-stage zie je onder meer Mysterious Blues Bastards, Convoi Exceptional en Small Time Crooks. We kijken verder erg uit naar de shows van The Homesick (‘Nederlands goed’, zo zagen ze recent in Texas), de Haagse slackerrockers Niko (check die 2e EP van de ex-leden van F, Soul Sister Dance Revolution en Taymir!), de steeds verder en ook in Engeland opbloeiende rockster/songwriter Pip Blom en de catchy lokale beat en psych van The Stangs.Deel dit artikel