Misty Fields final (724x1024)Dachten we vorig jaar al Misty Fields te moeten tippen vanwege een geweldige line-up, in 2017 zijn de drie dagen in het Brabantse Asten-Heusden nog sterker bezet. Voor de twaalfde editie op 1, 2 en 3 september zijn onder meer King Khan & The Shrines, Mozes and the Firstborn, Cosmonauts, Iguana Death Cult, Brutus, Traams, The Mighty Breaks, Amber Arcades, Henk & Melle en Popronde-acts Baby Galaxy en EUT. Onder meer he, want er is nog veel meer.

Asten-Heusden ligt onder Helmond net aan de Brabantse kant van de provinciegrens met Limburg. Het festivalterrein is net onder de dorpskern gesitueerd in het grote natuurgebied De Groote Peel, niet zo gek dus dat Misty Fields duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. Wat de organisatie door de jaren heen ook heel belangrijk vindt: is een plek bieden voor nieuwe kunsten. Dat uit zich in ‘een ontdekfestival’, waar je aanstormende bands ontdekt als de Voorschotense fuzzy garagerakkers The Mighty Breaks en het Maastrichtse noisy 90ies alt rockende Baby Galaxy, of groepen die al wat meer meters maakten als R’dam garagesurfers Iguana Death Cult en Eindhovense garageglammers Mozes and the Firstborn.

Asten en omstreken worden vertegenwoodigd door groepen als Unknown Jet en Number 2 en de psychedelische mannen van Mooon. Het ontdekken geldt ook andere disciplines als beeldende kunst, theater en documentaires en uiteraard kun je je innerlijke mens in de lommerrijke omgeving ook laven aan speciaalbieren, tapas en andere geneugten van het moderne festivalleven. De mistige velden bieden kortom ruimte aan een uitgebreid zijprogramma.

Onze favoriet (check die show hieronder!) hebben we nog niet uitgelicht, maar de Canadees-Indiase King Kahn is dus helemaal geweldig, of ie nu garagerockt met BBQ of voodoosoult met The Shrines zoals op Misty Fields. Alle reden dus om vrijdag al in Asten-Heusden los te gaan.

U begrijpt het al; het is allemaal te veel om op te noemen en dus gooien we hieronder een (deel van de) line-up in muziek op je. Maar niet voor we je verteld hebben dat je het FB-event hier vindt en dat kaarten via de site verkrijgbaar zijn. Combitickets kosten bijvoorbeeld € 33,- (in de vvk), maar er zijn ook dagkaarten en voor 13-17-jarigen is alles net wat goedkoper. Jawel, er is ook een camping en die kost je voor het hele weekend slechts € 5,-. Wel even je tandpasta en douchegel meenemen svp, die vergeten we namelijk altijd. Oordoppen hebben we dan wel weer steevast mee, ook een aanrader.


VRIJDAG:
– King Khan & The Shrines
– Cosmonauts – laidback Cali psychrock

– Statue, uit Genk, doet het zonder zanger:

– B Boys – NY post-punk

– ST Cordell
– EUT – Amsterdamse experimentele indie en ADHD-rock

– Number 2


Mozes & The Firstborn, foto Rick de Visser

Mozes & The Firstborn, foto Rick de Visser


ZATERDAG:

– Mozes and the Firstborn – Nieuwste EP van de Eindhovense jongens is weer raak:

– Mueran Humanos – Argentijns duo met avant-gardistisch spul en bruut artwork

– Amber Arcades – Utrechtse dreampop met allure

– Traams – UK Krauty post-punk

– Brutus – Manische Vlaamse noise en post-rock

– Iguana Death Cult – Roffe party-hardy-garantie

– William the Conqueror
– Dieter von Deurne & the Politics
– Vaadat Charigim
– Henk & Melle – Haagsche helden

– Baby Galaxy – noiseaanwinst op Subroutine, check ook de plaat

– O,Kutjes
– La Jungle – Waalse Kraut-noise-math-trance!

– Unknown Jet
– Stompin’ Grounds


ZONDAG
Op dag 3 gaat het er wat rustiger aan toe, dat speciaalbier en de kater moeten immers ook even zakken en dus is de Parijse troubadour Baptiste W. Hamon ingevlogen als hoofdact. En verder:
– The Mighty Breaks – Chille garagepop uit de Haagse periferie

– Dry Riverbed Trio – 40’s en 50’s rockabilly, country en blues

– Mooon – Aarle-Rixtel psychblues & garagesurf op Excelsior

– Tami Neilson
– Boogie Beasts – de Vlaamse Jon Spencer Blues Explosion

– Beyond All HopesDeel dit artikel