Het is nog niet eens 2020 en de festivalvoorpret verspreidt zich al als een winterse griep. Man, de afgelopen 48 uur was het gekkenhuis met de aankondigingen! Even rustig! Want niet alleen kwam Graspop met een nieuwe reeks namen vlak na het bevestigen van headliner Faith No More, maar ook in Nederland was het vanmiddag overvol met de aankondigingen voor Jera On Air, Into the Grave en Dokk’em Open Air. En dan klapte Roadburn Festival twee dagen eerder ook nog eens negen namen eruit. Voor het gemak hebben we al het sappige festivalnieuws even samengebundeld hieronder. 

Allereerst Graspop Metal Meeting, die eerder deze week niet alleen vierde headliner Faith No More bekendmaakte, maar ook nog eens Phil Campbell and the Bastard Sons, The HU, Devin Townsend, Black Veil Brides, Dead Daisies, Michael Schenker, all-star Death tributeband Death To All, Blues Pills, British Lion (met Maiden bassist Steve Harris), Northlane, Crystal Lake, Fire From the Gods, Cemetery Sun en Tempt. Meer over de line-up vind je via de website. Graspop 2020 vindt plaats in Dessel, België van 18  tot en met 21 juni.

Jera On Air kan er ook wat van! Met punklegende NOFX, samen met Belvedere Band en Cigar op de zaterdag. Verder nog een opvallende, maar brute reeks bands in de vorm van Meshuggah, August Burns Red, Motionless In White, Knocked Loose, Chelsea Grin, Malevolence, Rotting Out, Counterparts en Being As An Ocean. Dat wordt wat in het normaal zo rustieke Limburg aankomende zomer van 25 tot en met 27 juni. Check voor de verdere line-up en tickets de Jera On Air website.

Roadburn Festival. Het Tilburgse festival komt bijna wekelijks met een pak namen voor de 2020 editie waar de mond van openvalt. Ditmaal gaat het om zeven stuks. Dungen speelt 2 speciale sets, Cult Leader, Ultha (onderdeel van het programma van curator James Kent van Perturbator) en Early Graves spelen platen integraal, Jeromes Dream en Portrayal of Guilt maken hun Roadburn debuut en Pijn en Conjurer keren terug met het gezamenlijke project Curse These Metal Hands. Ondertussen zijn alle weekendtickets verkocht en van de dagkaarten, die gisteren in de verkoop gingen, zijn de kaarten voor vrijdag en zaterdag al totaal uitverkocht. Roadburn Festival vindt plaats van donderdag 16 tot en met zondag 19 april 2020 in Tilburg.

Friese voorpret in het hoge noorden met Dokk’em Open Air en Into the Grave
Ondanks het verdwijnen van Into the Void, is het tijdens de zomer nog steeds goed toeven voor de Friese metalhead, en iedereen daarbuiten! Want na de vorige editie in 2019 gaat Dokk’em Open Air weer vrolijk verder! Met maar liefst vijf sappige namen in de vorm van altijd betrouwbare liveact Death Angel evenals High On Fire, Nile, Haken en Crystal Lake te zien van 3 tot en met 4 juli 2020 te Dokkum.

Verder blijft Into the Grave ook vrolijk met namen strooien voor de editie die plaatsvindt op 7, 8 en 9 augustus 2020. Negen stuks liefst: Static-X, Borknagar, Soen, Despised Icon, D.R.I, Sinister, Izegrim(laatste show), Burning Witches aen Svalbard.



Deel dit artikel